De ce au rămas bucureștenii fără apă. A venit anunțul ACUM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Apa Nova anunţă că mai multe staţii de pompare şi repompare din Sectorul 6 au rămas, astăzi, fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune.

"Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenţă astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12,50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din Sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărute la Staţia 110 KV Enel. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în Sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 de minute. Echipele Apa Nova au intervenit atât în teren, cât şi din Dispecerat prin manevre şi acţiuni specifice pentru diminuarea pe cât posibil a efectelor căderii de tensiune", anunţă Apa Nova, prin intermediul unui comunicat.

Apă tulbure

Conform companiei, în jurul orei 13,15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare şi distribuţie a fost repornit.

"Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din Sectorul 6. Echipele operaţionale Apa Nova vor continua acţiunile în teren, pentru a interveni în aceste situaţii punctuale ce pot apărea în cursul zilei. Apa Nova îşi cere scuze persoanelor din zonele afectate pentru disconfortul creat", menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel