Data actualizării:
Data publicării:

De ce ar trebui să renunți la cafea. Șase motive reale

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Content Pixie)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Content Pixie)

Cafeaua face parte din viaţa de zi cu zi pentru mulți oameni, însă ar putea să le facă rău. 

Alegeri prezidentiale 2024

Dacă exageraţi cu cafeaua, este bine să opriţi consumul sau măcar să înlocuiţi o parte din cofeina băută cu alte băuturi sănătoase - precum ceai verde şi sucuri fresh. Dacă vă întrebaţi dacă să renunţaţi la cafea, iată câteva motive pentru a face acest lucru, scrie Rador.

1.Veţi economisi bani. Dacă beţi prea multe cafele pe zi, cu siguranţă veţi economisi bani dacă nu o mai consumaţi. E bine să vă faceţi un mic calcul. Calculaţi câţi bani aţi cheltuit pe cafea în ultima săptămână. Veţi vedea că banii pe care i-aţi plătit pentru băuturile cu cofeină nu sunt deloc puţini. Şi dacă nu sunteţi sigur că doriţi să renunţaţi la cafea, reduceţi consumul. Chiar şi atunci, acest lucru va avea o influenţă asupra cheltuielilor dvs.

2. Aceasta va înceta să aibă influneţă asupra ta. Cu cât beţi mai multă cofeină, cu atât aceasta va avea o influenţa mai mică asupra dvs. Veţi începe să beţi cantităţi uriaşe şi la scurt timp după aceea va veni momentul în care cafeaua nu vă va funcţiona deloc. Bănuim că aţi auzit de oamenii ce susţin că pot bea cantităţi şocante de cafea fără să simtă nimic. Este mai bine să beţi mai puţin, pentru a vă asigura că cafeaua va continua să acţioneze asupra ta. Dacă aţi ajuns deja în punctul în care nu funcţionează, este bine să o opriţi, măcar pentru o vreme.

3. Cafeaua duce la pierderea de vitamine şi minerale! Dacă încercaţi să măncaţi sănătos, cafeaua nu este cu siguranţă cea mai bună băutură. Toate vitaminele şi mineralele pe care încercaţi să le obţineţi în mod constant prin alimente se pierd tocmai din cauza băuturilor cu cofeină. De asemenea, vă poate deteriora zâmbetul. S-a dovedit ştiinţific că dinţii vor deveni mult mai galbeni dacă consumaţi în mod regulat cafea îndulcită.

4. Cafeaua deshidratează organismul! Ştiaţi că este diuretică? Cu cât beţi mai multă cafea, cu atât veţi elimina mai multe lichide din organism. S-a dovedit că, pentru a vă restabili echilibrul corpului, ar trebui să beţi 2 pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea. O faceţi?

5. Afectează calitatea somnului! Un număr mare de persoane care au încetat să mai bea cofeină spun că se bucură de un somn mult mai sănătos şi mai odihnitor. Cert este că este un stimulent al sistemului nervos central. Aţi băut vreodată cafea după-amiaza târziu şi nu aţi putut adormi mult timp pentru că vă ţinea treaz? De fapt, trebuie să fiţi foarte atent în ce momente ale zilei beţi cafea, pentru că vă poate dăuna grav somnului. Dacă vreţi să dormiţi linistiţi, aveţi grijă la cafea în timpul zilei.

6. Cafeaua vă poate stresa şi mai mult. Ştiaţi că cafeaua poate duce la dependenţă atât mentală, cât şi fizică? Dacă încetezi să o consumi la timp, cu siguranţă nu vei simţi consecinţele negative ale consumului excesiv. Dar, dacă deja simţi că nu poţi să-ţi începi ziua fără cafea, atunci este timpul să te gândeşti la limitarea cantităţii pe care o consumi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel