De ce ar trebui să pui aspirina în mașina de spălat. Trucul este uimitor, mai ales pentru hainele albe
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O aspirină poate face minuni în mașina de spălat și, de aceea, vă prezentăm câteva informații utile.

Spălarea hainelor albe nu este o sarcină ușoară, chiar și folosind tot arsenalul nostru de curățenie din gospodărie, hainele pot fi gălbui și chiar cenușii după doar câteva spălări, scrie Ele.

Cu toate acestea, există trucuri foarte eficiente pentru a lăsa hainele strălucitoare fără să se uzeze și fără să investești mulți bani în produse, de aceea, astăzi îți vom spune de ce ar trebui să adaugi o Aspirină în mașina de spălat la începutul ciclului.

Aspirina albește hainele datorită acidului salicilic care îndepărtează foarte repede petele gălbui și de transpirație, astfel încât acestea își recapătă tonul alb și arată ca noi.

Cum să folosești aspirina în mașina de spălat:

1. Umpleți mașina de spălat cu apă

2. Adăugați lenjeria

3. Zdrobiți 5 aspirine și aruncați-le în mașina de spălat.

4. Porniți ciclul de spălare

Trucuri ca să ai un fier de călcat potrivit. Sigur nu știai multe dintre ele

Călcatul hainelor poate să fie o muncă destul de relaxantă și liniștitoare, asta dacă încerci să respecți câteva trucuri utile. Ei bine, fierul de călcat este obiectul de care orice gospodină are nevoie. 

Oricine are nevoie măcar de un fier de călcat în casă, fiindcă dacă nu îl avem, ne va fi foarte greu să păstrăm hainele mereu frumoase și să nu fie șifonate. Există totuși câteva trucuri ca să ai un fier de călcat potrivit. Sigur nu știai multe dintre acestea!

Trucuri ca să ai un fier de călcat potrivit

Iată câteva trucuri utile de care trebuie să ți cont mereu, atunci când, bineînțeles, ai un fier de călcat pe care vrei să-l ai pentru mult timp:

-folosiți mereu o masă de călcat bună. Deși pare un lucru destul de evident, călcatul hainelor pe o suprafață nepotrivită nu va oferi rezultatul dorit;

-masa de călcat pe care o folosiți trebuie să fie una lungă și stabilă. Așadar, hainele de orice dimensiune vor fi călcate fără cute și în acest fel veți avea mult mai puțin de călcat;

-dacă fierul de călcat pe care îl aveți nu are funcția de pulverizator, atunci trebuie să aveți la îndemână un pulverizator manual. Orice cută au hainele, fie ea cât de dificilă, este ușor învinsă de umiditate și de câteva treceri ale fierului de călcat peste ea;

-țineți cont de fiecare dată de eticheta hainei pe care urmează să o călcați. Nu orice țesătură oferă o rezistență la căldură și la aburii aparatului. Dacă nu vreți să stricați hainele, uitați-vă mereu la etichetă;

-hainele se calcă mereu pe dos, deoarece în acest fel veți evita să afectați culoarea acestora;

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel