De ce ar trebui ca românii să aibă copii. Ana Bulai: Nu se discută aproape deloc despre acest motiv / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
copii
copii
Sunt mulți oameni care nu mai vor să aibă copii.

Acest lucru ne va afecta când vom avea peste 60 de ani pentru că nu prea va mai avea cine să ne plătească pensiile. Despre acest subiect a vorbit, la DC News și DC News TV, sociologul Ana Bulai.

Nu este suficient acum să ne plătim dările la stat. Ideal ar fi să avem și copii astfel încât să aibă cine să ne plătească pensiile. 

„Nu este suficient să îți plătești dările la stat. Este foarte important să ai și copii care, la rândul lor, să preia povara bătrâneții tale pentru că tu, acum, ai povara actualilor bătrâni. Dar da, mai trebuie ca acești copii să și rămână pe teritoriul României. Dacă tu ai copii pentru „export”, valoarea ta în procesul de solidaritate rămâne doar pentru actualii bătrâni, nu și pentru bătrânețea ta. Această componentă nu mai este valorizată în România. Nu se discută aproape deloc”, a spus sociologul Ana Bulai.

„Din punctul meu de vedere, cu toată simpatia pentru vârstnicii noștri, trebuie să spunem că da, pensiile sunt foarte mici în România, dar sunt așa și pentru că mulți dintre copiii pensionarilor de acum lucrează în străinătate fără să contribuie la sistemul de pensii din România”, a mai zis Ana Bulai.

Vedeți, mai multe, aici, la minutul 20:

VEZI ȘI: Câți pensionari are România. ”Situația nu este gravă... deocamdată”. Ana Bulai: Presează foarte tare - https://www.dcnews.ro/cati-pensionari-are-romania-situatia-nu-este-grava-deocamdata-ana-bulai-preseaza-foarte-tare_900585.html

VEZI ȘI: 2,5 milioane de oameni nu au declarat religia, limba sau etnia la recensământ. Ce demonstrează documentul INS. Ana Bulai: Nu mă așteptam... - https://www.dcnews.ro/2-5-milioane-de-oameni-nu-au-declarat-religia-limba-sau-etnia-la-recensamant-ce-demonstreaza-documentul-ins-ana-bulai-nu-ma-asteptam_900584.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel