De ce ar fi fost ales Cătălin Cîrstoiu candidatul coaliției la Primăria Capitalei. Senator PNL: Nu pentru că mergea cel mai bine cu metroul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Senatorul PNL Vlad Pufu spune că medicul Cătălin Cîrstoiu nu a fost ales candidatul PSD-PNL "pentru că mergea cel mai bine cu metroul".

În contextul zvonurilor privind posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria București, senatorul PNL Vlad Mircea Pufu a pus criticile aduse la adresa candidatului PSD-PNL pe seama lipsei de experiență a doctorului în astfel de ipostaze publice, afirmând că acesta ia prea personal întrebările jurnaliștilor. Totodată, acesta a declarat că el rămâne "cel mai bun candidat" al coaliției.

”În momentul de față, părerea mea, Cătălin Cîrstoiu este cel mai bun candidat. Că nu a știut să explice, că a răspuns cu o anumită stângăcie, că a fost plasat târziu în lupta asta electorală, sau că nu a avut timp să se poată prezenta, asta este altă discuție. Dar să ne aducem aminte că au câștigat alții cu anatema vânzării flotei. Deci el trebuie să-și explice foarte bine trecutul. Trebuie să înțeleagă că jurnaliștii atunci când pun întrebări nu i le pun personal, dar el le ia personal. Și dacă nu i le adresează jurnaliștii o să le pună opinia publică pe rețele de socializare. Asta trebuie să facă dumnealui”, a spus senatorul PNL în cadrul emisiunii "100% cu Laurențiu Botin" de la Realitatea Plus.

Mircea Pufu: Noi nu l-am ales candidat pe Cîrstoiu pentru că mergea cel mai bine cu metroul


Totodată, Vlad Mircea Pufu a vorbit și despre ironiile la adresa lui Cătălin Cîrstoiu, apărute după ce acesta a fost fotografiat în metrou, dând vina pe "strategii de campanie" pentru aceste greșeli.

”A avut în spate, dacă a avut, niște strategi de campanie care nu s-au priceput și nu se pricep. Dacă ar fi abordat mai profesionist această campanie de 2-3 săptămâni, cred că alta ar fi fost discuția la ora actuală. Să pui un candidat să facă lucruri pe care nu le-a făcut până în momentul în care l-am desemnat este o greșeala. Noi nu l-am ales candidat pe Cîrstoiu pentru că mergea cel mai bine cu metroul. Noi l-am ales pe Cătălin Cîrstoiu pentru că este un foarte bun manager de spital, cel mai mare spital din București, că a făcut lucruri demne de recunoștință publică și atunci noi cu asta trebuie să ieșim în față. Ce facem în momentul de față e să intrăm exact în logica de campanie a adversarilor noștri politici.

Timpul trece și noi nu discutăm lucruri esențiale pentru București, pentru regiunea București-Ilfov, care are un PIB mai mare decât o țară, decât Bulgaria, Estonia sau Lituania. Nu are experiență, dar la aceste întrebări trebuia să se aștepte, pentru că fac parte din background-ul dânsului și trebuia să ia în considerare că vor veni și astfel de întrebări și să răspundă cu naturalețe. Că de fapt asta este problema noastră, nu se simte confortabil în această poziție publică. Dar, vă spun, dânsul este un candidat foarte bun pentru București”, a mai spus senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel