De ce ar face un copil o “grevă” de alăptare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Mulți factori pot declanșa o grevă a alăptării, precizează medicul Vasi Rădulescu.

„Mulți factori pot declanșa o grevă a alăptării – refuzul brusc al bebelușului de a se alăpta pentru o perioadă de timp după ce s-a alăptat bine timp de luni de zile. De obicei, bebelușul încearcă să vă spună că ceva nu este în regulă. Dar o grevă de alăptare nu înseamnă neapărat că bebelușul este pregătit să fie înţărcat. Grevele de alăptare sunt adesea de scurtă durată”, a explicat medicul Vasi Rădulescu.

Cauzele comune ale unei greve de alăptare includ:

„Durere sau disconfort. Dentiția, aftele sau o rană de răceală pot provoca dureri în gură în timpul alăptării, iar o infecție a urechii poate provocă dureri în timpul suptului sau în timpul așezării pe o parte. O rană sau o durere de la o vaccinare ar putea provoca disconfort într-o anumită poziție de alăptare.

Boală. O răceală sau un nas înfundat poate îngreuna respirația copilului în timpul alăptării.


Stresul sau distragerea atenției. Suprastimularea, hrănirile întârziate sau o separare îndelungată de mama ar putea cauza agitație și dificultăți la alăptare. O reacție puternică la o mușcătură în timpul alăptării ar putea avea același efect. Uneori, un bebeluș este pur și simplu prea distras pentru a alăpta.


Mirosuri sau gusturi neobișnuite. Schimbările în mirosul mamei din cauza unui nou săpun, parfum, loțiune sau deodorant ar putea face că bebelușul să-și piardă interesul pentru alăptare. Modificările în gustul laptelui matern – declanșate de alimentele pe care le mâncați, de medicamente, de menstruație sau de faptul că rămâneți din nou însărcinată – pot, de asemenea, declanșa o grevă a alăptării.


Reducerea rezervei de lapte. Suplimentarea cu lapte praf sau folosirea prea mult a suzetei ar putea reduce rezerva de lapte”, a precizat medicul pe drvasiradulescu.ro.

Medicul Vasi Rădulescu: Nicușor Dan, un copil a venit la vaccinare după examen. Poate vă inspiră!

În altă ordine de idei, amintim că medicul Vasi Rădulescu are un nou mesaj pentru primarul general Nicușor Dan.

Medicul Vasi Rădulescu îi transmisese lui Nicușor Dan că „nu e nevoie de analize pentru a se vaccina”, iar „trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă”. „Ar conta enorm exemplul dumneavoastră pentru bucureşteni, pentru că nu v-aţi vaccinat încă. Aţi declarat că aţi avut boala şi vreţi să vă faceţi nu ştiu ce analize. Vă spun din capul locului că nu e nevoie să dozaţi anticorpii, iar studii solide arată că dacă vă vaccinaţi acum veţi avea o imunitate excelentă. Aşadar, repet: nu e nevoie de analize, iar trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă. Vă cer ajutorul ca apoi să ajutăm alţi oameni pentru care dumneavoastră reprezentaţi un conducător. Dacă aveţi o nelămurire, o frică, nu ezitaţi să-mi scrieţi şi vă răspund cu drag”, scrisese medicul Vasi Rădulescu pe contul de Facebook.

Marți, a revenit cu un alt mesaj pentru Nicușor Dan.

„Uitați, domnule Nicușor Dan! Un copil care a venit la vaccinare după examenul la MATE trecut cu brio. Poate vă inspiră!”, a scris, tot pe Facebook, Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel