De ce apare gelozia și cum să scapi de acest sentiment: Două metode eficiente
Aproape toți oamenii au experimentat un sentiment de gelozie, dar unii au reușit să scape de gândurile deprimante, în timp ce alții nu le-au putut face față.
Există modalități mai eficiente de a rezolva problema decât scandalurile. În primul rând, trebuie să afli ce anume a cauzat gelozia. Mulți oameni nu pot răspunde la această întrebare. Cu toate acestea, există modalități care te pot ajuta să faci față față emoțiilor. Află din acest articol cum să învingi gelozia.
De ce suntem geloși?
Pare că motivul este clar: ți s-a părut că partenerul a zâmbit unei vânzătoare drăguțe dintr-un magazin. În mod ciudat, aceasta nu este cauza problemei, ci consecința acesteia. Originile geloziei se află în noi înșine: poate fi stima de sine scăzută sau comportamentul nedemn al unui părinte, la care ai fost martor.
De ce nu-ți poți găsi sufletul pereche: 3 motive principale
Stima de sine scăzută poate fi cauzată de lipsa iubirii în copilărie sau în situațiile în care ai nevoie cel mai mult de sprijinul celor dragi. Drept urmare, de îndată ce ai un suflet pereche, începi să ceri prea multă atenție și să te jignești atunci când atenția este dată altcuiva.
În acest caz, trebuie să înțelegi că prietenii, familia și alte persoane apropiate fac parte din viața partenerului tău și erau importante pentru el chiar înainte de a te cunoaște. Încearcă să accepți acest lucru și să cunoști mai bine mediul alesului tău.
Reguli pentru mobilarea casei conform Feng Shui: Cum să atragi energia pozitivă și armonia
Al doilea motiv pentru gelozie este experiența negativă a relațiilor parentale la care ai fost martor. Poate că acum îți este frică că le vei repeta soarta. Ți-e frică de un astfel de rezultat și ești gelos pe partenerul tău cu sau fără motiv. Trebuie să înțelegi că nu trebuie să trăiești scenariul ales de ei. Viața ta este în mâinile tale.
Cum să faci față geloziei: schimbarea atenției
Dacă simți că ești pe cale să declanșezi un scandal, schimbă-ți atenția către altceva. În astfel de situații, treburile casnice ajută foarte mult: fă curățenie, șterge podeaua, curăță instalațiile sanitare sau așează hainele. r Așa că vei da drumul emoțiilor tale negative, dar vei păstra pacea cu partenerul tău.
Această metodă dă un efect temporar, dar te va ajuta să supraviețuiești momentului de vârf al emoțiilor neplăcute. Când te simți mai calm, analizează-ți comportamentul și încearcă să găsești cauza geloziei. Dacă este necesar, poți discuta cu calm situația cu partenerul.
Un partener manipulator, recunoscut după 7 semne clare. Iată la ce trebuie să fii atentă
Iată o metodă destul de neobișnuită, dar eficientă recomandată de psihologi. Alocă o oră în care să te gândești la obiectul și cauza geloziei tale. Amintește-ți toate detaliile, trăiește momentul în care te-ai simțit gelos.
Totuși, reține că, după ce timpul s-a încheiat, în timpul zilei nu trebuie să-ți mai amintești ce te deranjează. De asemenea, trebuie să te asiguri că nimeni nu te deranjează: închide telefonul, mergi în altă cameră și rămâi singur cu emoțiile tale.
Terapia prin culoare: cum diferite nuanțe ajută la echilibrarea emoțiilor
Gelozia poate distruge chiar și cele mai puternice relații. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să analizezi emoțiile și, în acest fel, veți simți apariția geloziei încă „la început” și, prin urmare, va fi mult mai ușor să-i faceți față.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News