Data publicării:

De ce apare AUTISMUL. Descoperirea specialiștilor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
De ce apare AUTISMUL. Descoperirea specialiștilor / Foto: Pixabay, de Andrea Don
De ce apare AUTISMUL. Descoperirea specialiștilor / Foto: Pixabay, de Andrea Don

S-a descoperit de ce apare autismul.

Doi profesori coreeni ai unor prestigioase universități din SUA ar fi aflat care este principala cauză a autismului. În cadrul unor noi studii, specialiștii au încercat să stabilească o legătură între creier și microbiomul intestinal. Cercetările au pornit de la constatarea că mulți copii cu autism prezintă adesea probleme cronice gastro-intestinale mult mai frecvent decât copiii fără autism, scrie Ziarul de Iași.

Cei doi au descoperit că prezența unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului. Pe lângă asta, cercetătorii au găsit exact zona creierului care este legată de comportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul acestei boli.

Ce au mai descoperit cercetătorii

Jurnalul de știință „Nature” a publicat studiile celor doi cercetători, Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT.

Studiul explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic. O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului.

Atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal. Cei doi profesori sunt un cuplu și spun că acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor.

„Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, ceea ce ne ajută în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol.

Risc mai mare de autism pentru bebeluși dacă se uită la televizor cel puțin 2 ore pe zi

Un studiu efectuat pe 84.000 de bebeluşi a constatat că timpul petrecut în faţa ecranului este legat de creşterea ratei de autism. Cu toate acestea, aceeaşi legătură nu a fost observată în cazul fetiţelor în aceeaşi perioadă de timp. Ratele de autism au fost de 3,5 ori mai mari în rândul băieţilor expuşi la ecrane timp de două până la patru ore, în comparaţie cu băieţii care nu au petrecut timp în faţa TV-ului.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel