Data actualizării:
Data publicării:

De ce aleg liderii politici aparițiile târzii la emisiunile televizate. Bulai: Dacă vin după o zi de muncă, ar trebui să vrea mai devreme

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au discutat la emisiunea Nod în papură de la DC News TV despre aparițiile târzii la TV ale liderilor politici din România.

„Un lucru care mi se pare absolut abject este ca un om politic de la putere să meargă la un eveniment la o oră târzie cu mașina de serviciu. Ce vină are acel șofer? Are și el o viață și un serviciu de la 9 la 17. Ce treabă are să te aducă pe tine care ai probabil mașină, ai și bani de un taxi, fie vorba între noi. Îl aduci pe șofer la 11 noaptea? Era o emisiune la Realitatea care se termina la 12 noaptea. Îl ții pe șoferul ăla în curte aiurea? Asta apropo de mentalitatea românilor”, a subliniat Alfred Bulai la Nod în papură de la DC News TV.

De ce să mergi la emisiuni după ora 21?

 

„Eu mă gândesc acum la liderii de top, de la premier la șefii din Parlament. Ieși la televiziune la ora 21, când lumea deja e cu periuța de dinți în mână și așteaptă să se culce. Atunci vii să dai interviuri? Mi se pare că le spune consultatul de imagine că e o oră la care lumea e mai adormită și oricum nu pricepe, iar până mâine mai pot fi coafate declarațiile”, a răspuns Val Vâlcu.

În zilele noastre oamenii își fac singuri programul

 

„E vorba de audiență. În general, aleg emisiunile cu cea mai mare audiență. Sigur, în lumea de astăzi nu mai contează atât de mult audiența. Ca la emisiunea noastră, dacă de exemplu acum ne urmăresc o sută de oameni, noi putem ajunge până la mii. Oamenii își drămuiesc timpul cum vor ei. Nu stau la televizor să nu piardă nu știu ce știre, aoleu. Te uiți pe internet, nu te complici.

O mare parte din populație nu mai urmărește televiziunea în forma ei clasică. Și podcastul nostru este tot un canal de televiziune. Sigur, nu ai conținut non-stop, dar în principiu este identic cu orice televiziune. Avantajul este că pot derula dacă nu mă interesează ceva sau pot căuta ceea ce s-a zis și după 6 luni, un an. Politicienii gândesc acum că tot mai puțin contează la ce oră vorbești. Dacă se presupune că vin după o zi de muncă, ar trebui să vrea o oră cât mai devreme pentru a mai fi în stare să vorbească”, a mai zis Bulai.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel