De ce a scăzut absenteismul în şcolile din Sectorul 5. Daniel Florea: Am reuşit să facem asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a explicat de ce a scăzut absenteismul în Sectorul 5, în cadrul evenimentului  "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de trustul de presă DC Media Group.

Daniel Florea și-a legat acțiunile sale de primar și de posibilitatea ca elevii din Sectorul 5 să facă sport în mod organizat:

”Am 4800 de copii care trăiesc sub limita subzistenței. Le-am dat niște vouchere ca să poată să-și cumpere treninguri și adidași și să poată face sport. Am școli unde am avut, atunci când am venit acum trei ani, 26% rată de absenteism și acum am 3%.", a spus primarul Daniel Florea.

Cum a scăzut rata de absenteism

"Am reușit să facem asta, pentru că le-am dat masă caldă și la prânz și seara, am făcut parteneriat cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua, cu niște sportivi, cu niște cântăreți, iar în peroada asta ei vin la școală dimineața la 8 și pleacă seara la 6! Copiii pleacă acasă, seara, mâncați. Și în felul acesta am reuși să scad rata de absenteism ", a spus primarul Sectorului 5.

Mai multe despre cum pot fi stimulați copiii pentru a veni la școală, în video-ul de mai jos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel