De ce a murit Torok Zsolt. Șeful Salvamont Sibiu: Traseul ales, puțin frecventat de alpiniști
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Șeful Salvamont Sibiu crede că Torok Zsolt a murit după ce o stâncă s-a desprins cu el, având în vedere că zona în care se afla, din apropierea Vârfului Negoiu, este foarte instabilă.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, sâmbătă, că cel mai probabil accidentul în care a murit alpinistul Torok Zsolt s-a produs după ce o stâncă s-a desprins cu el.

„A fost unul dintre cei mai buni alpiniști din România, eu cred că s-a desprins o stâncă cu el, dat fiind faptul că acolo este o zonă foarte instabilă și este un traseu foarte puțin frecventat de alpiniști", a spus Adrian David.

„În această dfimineață, am aflat că Torok Zsolt a dispărut în zona Munților Făgărașului, am declanșat acțiunea de căutare cu echipe de la Salvamont Sibiu, Salvamont Prahova și jandarmerie, iar în sprijin ne-a venit un elicopter de la Ministerul de Interne, de la Inspectoratul General de Aviație, care a survolat zona și din elicopter s-a localizat o persoană căzută foarte aproape de Vârful Negoiu. S-au deplasat imediat echipe terestre, l-au identificat, l-au găsit pe alpinistul respectiv decedat și s-a dispus evacuarea acestuia într-o zonă în care poate veni elicopterul pentru a-l prelua, dat fiind faptul că este foarte mult de mers", a mai spus Adrian David.

Soția alpinistului Torok Zsolt spune că acesta a plecat singur pe munte de mai multe zile, dar că nu și-a făcut griji întrucât știa că în zonă nu este semnal de telefon.

Torok Zsolt este unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști din România. În 2016, el a urcat cinci vârfuri în Himalaya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel