De ce a fost criză de antibiotice. Dan Zaharescu (ARPIM): Fabricarea e destul de complexă / Legătura cu China
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: DC News
Sursă foto: DC News
Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, a spus de ce a fost criză de antibiotice.

Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a fost invitat la dezbaterea „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, la DC News și DC Medical:

„Dacă privim ce s-a întâmplat în China de-a lungul ultimelor luni și problemele cu care s-a confruntat industria farmaceutică în asigurarea materiilor prime necesare fabricării medicamentelor, vom înțelege într-o oarecare măsură care sunt cauzele acestei crize de antibiotice în contextul în care întreaga piață globală se aprovizionează din surse care sunt în zona Chinei, cel puțin din punct de vedere al fabricației de antibiotice.

Fabricația de antibiotice este destul de complexă, poluantă și necesită niște linii de fabricație dedicate pe tipuri de antibiotice care sunt realizate. Nu se pot face switch-uri (n.r. schimbări) de la un produs la altul fără să se facă niște proceduri de curățire, de igienizare foarte serioasă a acelor linii de fabricație. Acestea sunt destul de costisitoare, consumă mult timp, iar productivitatea acelor linii scade foarte mult. De aceea se preferă fabricarea de cantități uriașe dintr-un anumit tip de produs pe o linie de fabricație în așa fel încât să nu fie necesare aceste switch-uri“, a spus Dan Zaharescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Dr. Simin Florescu: ”Niciun caz de internare cu gripă la persoane vaccinate”. Ce spune despre reacțiile adverse la vaccinul Covid-19 / video

„Fabricile mici nu fac față“, a completat Val Vâlcu.

„Nu fac față. Produc niște cantități foarte mari, dar dintr-un singur produs sau din 2-3 produse înrudite și care pot fi fabricate și, având în vedere că sursa principală a fost China, s-a ajuns în situația de a nu avea pe piață cantitățile necesare“, a mai spus Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Vaccinarea în farmacii. Rafila: Oamenii pot opta și pentru această variantă / video

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Vaccinuri pe tot parcursul vieții, compensate. Rafila: Vor intra toate cele indicate de Comitetul Naţional de Vaccinologie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel