De ce a apărut Cîțu cu mască la TV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Florin Cîţu a participat la o emisiune la B1TV, dar a purtat mască în studioul televiziunii. 

Acesta a declarat că a luat această decizie pentru a se proteja, inclusiv în perspectiva Congresului care va avea loc sâmbătă:

“Suntem într-o perioadă în care există un virus care se rîspândește foarte repede, din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles.

Există un protocol, dar am teste rapide cumpărate de mine și pentru familie. Sunt vaccinat, o să mă vaccinez cu doza a treia”, a spus Florin Cîțu, la B1TV.

Florin Cîţu: Cine încearcă să oprească Congresul nu are nicio şansă 

Premierul a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria dacă, în contextul creşterii numărului de bolnavi de COVID din ultimele zile, Congresul PNL se va desfăşura cu 5.000 de oameni într-un spaţiu relativ mic.

"Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare. Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă", a răspuns Florin Cîţu.

Alin Stoica îl critică pe Cîţu pentru Congres 

Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, critică PNL-ul pentru faptul că organizează congresul cu 5000 de participanţi, în condiţiile în care, odată ce s-a depăşit rata de infectare de 3 la mie, limita maximă admisă de participanţi la spectacole sau alte evenimente este de 1000 de persoane. 

„Dl Cîțu, încurajat de dl. Președinte, spune că nu face congres, ci spectacol, piesă de teatru sau concert... Este o interpretare total fantezistă a legii, dincolo de limita bunului simț”, a scris miercuri pe Facebook fostul prefect al Capitalei.

Acesta susține că „potrivit normelor legale și potrivit regulilor de bun simț, nu poți permite organizarea de conferințe, în spații închise, cu 5000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1000 iar limita pentru proteste este de 100 de persoane”.

VEZI Congres PNL. Fostul prefect Alin Stoica: Dl Cîțu, încurajat de dl. președinte, spune că face spectacol. Dincolo de limita bunului simț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel