De câţi ingineri are nevoie România. Mihnea Costoiu, rector Politehnică: Presiunea e imensă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Inginerie
Inginerie
Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) a arătat, în cadrul unui interviu acordat DC News, de câţi ingineri are nevoie România în următorii ani, subliniind faptul că nivelul mare al cererii pune o mare presiune asupra învăţământului ingineresc.

"Forumul Investitorilor Străini, asociaţiile patronale şi ministerele vorbesc astăzi despre faptul că România are nevoie de peste 400.000 de ingineri până în 2035. Tot până în 2035 Comisia Europeană anunţă că Europa are nevoie de două milioane de ingineri. Deci presiunea asupra învăţământului ingineresc este una imensă", a declarat Mihnea Costoiu.

Întrebat de ce universităţile particulare nu se implică în acest domeniu înfiinţând facultăţi tehnice, Mihnea Costoiu a explicat: “E mult mai scump. Ingineria costă. Îţi trebuie utilaje, tehnologie, laboratoare, oameni specializaţi. E complicat pentru un privat. Ingineria e scumpă iar profitul pe care îl scot universităţile private este mult mai mic şi atunci nu s-au înhămat la această muncă”.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel