Data publicării:

De câţi bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
De câţi bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat cu adevărat bogat? Răspunsul depinde de locul în care trăieşte.

Pentru a intra în cei 1% cei mai bogaţi din Monaco, averea unei persoane trebuie să atingă niveluri de opt cifre, în timp ce în România, o avere cu puţin peste jumătate de milion de dolari este suficientă pentru a fi considerat bogat.

Potrivit datelor agenţiei internaţionale de real estate Knight Frank, pragul pentru ca cineva să intre în cei 1% cei mai bogaţi oameni din Monaco este de 12,4 milioane de dolari. Semnificativ mai scăzut, dar încă ridicat este „pragul" pentru cei 1% cei mai bogaţi din Elveţia (6,6 milioane de dolari) şi Australia (5,5 milioane de dolari). În SUA, este nevoie de 5,1 milioane de dolari pentru a te alătura clubului celor cu adevărat bogaţi.

Potrivit Bloomberg, datele confirmă că pandemia şi creşterea costului vieţii au mărit decalajul dintre ţările bogate şi cele sărace. Pentru a intra în top 1% în Monaco este nevoie de o avere de cel puţin 200 de ori mai mare decât cei doar 57.000 de dolari necesari pentru a fi considerat bogat în Filipine.

Gospodăriile cu venituri scăzute din întreaga lume resimt povara inflaţiei, fiind obligate să cheltuiască mai mult din veniturile disponibile pentru a-şi satisface nevoile de hrană şi de locuinţă. Pe de altă parte, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume şi-au mărit averea totală cu aproape 600 de miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index, cel mai mare câştig fiind înregistrat de CEO-ul Meta şi creatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

„Inegalitatea în creştere la nivel internaţional ar putea face ca această categorie să intre în vizor - în special cu ideea unei impozitări mai mari a activelor acestora şi chiar pentru emisii de noxe", notează Flora Harley a lui Knight Frank, scrie Rador. 

VEZI ȘI: Au crescut investiţiile în aur. De ce aleg bogaţii lumii "tezaurizarea"

Tezaurizarea în aur revine puternic! Ultimele informații arată că investitorii bogați au realizat un număr semnificativ de acțiuni în 2022.

Cum se explică creşterea numărului de investiții în aur

Așa cum arată ultimele informații, tezaurizarea în aur revine puternic. Primii actori ai achizițiilor sunt atât băncile centrale, referindu-ne la cele ale statelor nealiniate politicilor occidentale și investitorii bogați.

Tezaurizarea în metalul galben revine ca o plasă de siguranță pentru investitorii bogați și pentru băncile centrale, în timp de război și mijloc de rebeliune contra dolarului. Un raport eliberat de World Gold Council arată că 1.130 tone de aur au fost achiziționate de către cumpărători în 2022. Creșterea este de 152% față de anul precedent.... Citește mai mult AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel