De câte ori pe săptămână trebuie să te cântărești când ții dietă. Nutriționist: Cântărirea regulată este esențială
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Tu știi de câte ori pe săptămână ar trebui să te cântârești când ții dietă? Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, spune cum trebuie să procedăm.

"Cântărirea regulată este esențială"

"Procesul de slăbire, în sine, este unul simplu. Trebuie să fii în deficit caloric pentru a slăbi și cam asta e partea cea mai importantă a procesului biochimic. Însă, pentru a reuși să îți menti greutatea scăzută în timp, trebuie să îți cunoști corpul, să faci alegeri alimentare conștiente și asumate și să înțelegi ce și cum poți mânca atunci când nu ai chef să mănânci conform meniului tău „curat”. Cântărirea regulată este esențială în succesul unui program de slăbire, dar NUMAI dacă o faceți la un interval de timp suficient de amplu încât să aveți o viziune pe termen lung a lucrurilor.

Recomandarea mea este să vă cântăriți și să notați greutatea pe care ați atins-o, alegând o zi pe săptămână în care să vă cântăriți și faceți din asta un obicei. Dacă doriți să slăbiți, este suficient timp să corelați meniul săptămânal cu rezultatele obținute și în acest fel puteți să vă ajustați alegerile alimentare în funcție de greutatea voastră și evoluția acesteia în timp.

Mă sperie întotdeauna când cliente ale mele îmi spun că se cântăresc zilnic sau, mai rău, chiar de mai multe ori pe zi. Acest comportament nu reușește să ne mobilizeze, fiind unul dintre cele mai demotivante lucruri pe care le poți face într-un program de remodelare corporală și slăbire. 

"Pierdem din vedere aspecte ale slăbirii și menținerii"

Așadar, în loc să vă cântăriți zilnic:

Măsurați-vă săptămânal – uneori aceste rezultate  sunt chiar mai importante decât greutatea înregistrată pe cântar, pentru că măsurătorile pot oferi indicații privind evoluția compoziției voastre corporale. Când pe cântar nu slăbești foarte mult dar observi o pierdere semnificativă în centimetri vei constata cu bucurie că musculatura devine mai fermă și asta înseamnă o creștere a calității masei musculare.

Faceți-vă constant poze, din față și profil. Constant înseamnă tot o dată pe săptămână, ca să monitorizezi cum se îmbunătățește aspectul fizic în general și calitatea pielii tale în mod special. 

Când ne concentrăm doar pe kilogramele indicate de cântar, pierdem din vedere aspecte ale slăbirii și menținerii care sunt mult mai valoroase – activitatea sportivă și comportamentele sănătoase de lifestyle, îmbunătățirea compoziției corporale  și poate cel mai important, dezvoltarea controlului conștient asupra propriilor noastre alegeri alimentare", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel