De 1 Iunie se „șotronește" cu Nicu Alifantis
Muzeul Național al Literaturii Române invită pe cei doritori să uite de toate grijile și să sărbătorească Ziua Copilului alături de Nicu Alifantis. De ce? Pentru că 1 Iunie este o sărbătoare care îndeamnă la bucurie în fiecare clipă a vieții, iar cei mici reușesc prin inocența lor să ne reamintească de lucrurile simple, care ne ajută să mergem mai departe.
„Înainte de concertul numit „Șotronim la muzeu", va avea loc festivitatea de premiere a participanților la „Cursul de scriere creativă. Poezie și presă" susținut vreme de patru luni de Ciprian Chirvasiu, un curs teoretic de inițiere în universul și tehnicile poeziei clasice și contemporane și a unor genuri de presă aflate la granița cu textul literar, dar și un spectacol-lectură cu texte ale acestora.
De ce a ales cantautorul Nicu Alifantis să dedice un disc copiilor și mai ales să-l numească Șotron? „M-am hotărât să dedic acest an copiilor. Indiferent de vârsta lor, indiferent că sunt ai noștri sau nu, trebuie să recunosc că m-am gândit printre altele și la copilul din fiecare dintre noi. Mai cred că în clipa în care nu mai regăsim copilul din noi, înseamnă că am murit. Cred că inocența, naivitatea, puritatea și sinceritatea copiilor trebuie protejate, păstrate și impulsionate, asemenea vieții ce ne-a fost dată spre-a o trăi. Acestea ar fi argumentele ce m-au determinat să fac acest album cu cântece pentru copii. Dacă sunteți de acord cu cele spuse de mine, înseamnă că-mi veți fi alături și pentru asta, vă mulțumesc!", mărturisește artistul.
Acesta este spectacolul Șotron.
Alifantis cântă, copii colorează!
Ce este mai frumos decât timpul petrecut împreună cu copii noștri?
Ascultăm muzică, cântăm și colorăm.
Muzica prinde forme și culoare dând viață personajelor de poveste.
– Copiii desenează șotroane / Părinții jurizează.
– Părinții sar șotronul / Copiii jurizează.
– Alifantis premiază apoi...
– con-cer-tea-ză!
Vor fi 16 cântece pe versurile poeților Tudor Arghezi, George Topârceanu, Nina Cassian, Geo Bogza, George Țărnea, Ion Nicolescu, Eduard Pamfil, Octavian Sava, Guillevic, Apollinaire, Zahu Pană, Sigurdur Sigurdsson, Harry Martinsson, ce se vor regăsi în 16 desene, extrase fiecare din câte unul din cele 16 cântece din concert."
Intrarea este liberă. Personalul muzeului așteaptă întotdeauna cu drag!
[citeste ]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News