David Popovici se autointitulează „tăticul clorului” pe Facebook
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 22 iun 2022, 20:55
WhatsApp
Facebook David Popovici
David Popovici, dublul campion mondial la înot la doar 17 ani (performanță unică în ultimii 50 de ani), oferă noi dovezi solide asupra faptului că are umorul la el.

Aceasta și-a schimbat user-ul de pe Facebook în apelativul ”chlorinedaddy”, în traducere liberă ”tăticul clorului”. 

Tânărul a făcut istorie miercuri, după ce a fost desemnat dublu campion mondial la aceeași ediție de concurs, performanță unică în ultimii 50 de ani, la nivel mondial.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat miercuri seara pe tânărul sportiv David Popovici pentru titlul mondial obţinut în proba de înot de 100 de metri liber. „O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

David Popovici, după performanța istorică: Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare

Înainte de a urca pe podium, tânărul a oferit mai multe declarații reporterului TVR aflat în arena unde s-a desfășurat finala probei de 100 de metri.

G Ad:

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și m-am bucurat că am reușit să termin concursul ăsta în stil.”, a spus acesta la începutul intervenției.

Întrebat dacă știe că performanța lui nu s-a mai repetat din 1973, tânărul a spus: „Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit, mă bucur că într-un final s-a reușit și difuzarea la televizor și cu ocazia asta milioane de români, sper că nu exagerez, au reușit să se uite și să mă susțină și sper că v-am făcut pe toți mândri.”

„Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Ce urmează în viitorul mult mai apropiat este un pic de pauză, un pic de reveneală și un pic de timp în care să reflectăm asupra tot ce s-a întâmplat. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face și mai optimist în legătură cu ce se poate întâmpla în viitorul apropiat, însă aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o formă bună... am fost, numai că nu știam și cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare.”

„Înotul este un sport foarte sănătos, și fotbalul este, la rândul lui, susțin absolut orice sport, absolut orice copil care vrea să se apuce de un sport. Sportul, cum am spus-o, este cel mai bun ambasador și o societate educată din punctul ăsta de vedere este o populație sănătoasă și gata să rezolve și alte probleme”

Referitor la porecla „Racheta din România”: „Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea „romanian missile”. Îmi place, dacă reușește să inspire lumea până și această poreclă care mă inspiră, bineînțeles, mă bucur.”

Întrebat cum l-ar comenta el pe David Popovici, sportivul a răspuns: „Un puști care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinari și să inspire oameni alături de o echipa extraordinară.”

David Popovici a terminat cursa pe locul 1. Aceasta este o performanță unică în sportul de natație, întrucât niciun alt înotător nu a mai ajuns dublu campion mondial la o vârstă atât de fragedă. De asemenea, este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când un sportiv câștigă ambele medalii la un Campionat Mondial.

Pentru organizatorii concursului, românul a declarat: „Nu mă așteptam la această performanță, dar am fost optimist pe tot parcursul”. Întrebat care este medalia de care este cel mai mândru, în cadrul acestei campanii de Campionat Mondial, românul a răspuns: „Cred că sunt mai mândru de cea de 200 de metri. (...) Acesta este doar începutul, avem un drum foarte lung în fața noastră. Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro