David Popovici, dus la testul antidoping după stabilirea unui nou record mondial în bazin. Ce spune antrenorul său
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook David Popovici
Facebook David Popovici
Înotătorul David Popovici a fost dus la testul antidoping după ce a doborât recordul mondial şi în proba de 100 m liber, la care s-a calificat în finala Campionatului Mondial. Iată ce spune antrenorul său, Dragoş Luscan. 

"Colaborarea noastră a început în urmă cu vreo 5 ani, în urma unei accidentări pe care a avut-o David, iar după ce s-a făcut bine am continuat și pe partea de pregătire fizică și în refacerea de după competiții. După antrenamente, este un program foarte bine stabilit astfel încât să fie tot timpul în formă. Lucrăm și pe partea de a se feri de accidentări, în principal de a-l face din ce în ce mai bun.

"Lumea trebuie să ştie..."

Lumea trebuie să știe că este campionat mondial de seniori, el bate acum recordurile de juniori și știm că a bătut și acel record de două ori la 200 de metri, în zile consecutive, iar acum a bătut și recordul la 100 de metri la juniori, dar s-a calificat cu primul timp la finala de seniori.

Sunt anumite rutine pe care le urmăm, pe încălzire, pe anumite exerciții, sunt exerciții care tot timpul ne-am dat seama, unele îi plac, unele sunt mai bune, altele nu îi plac. Petrece ceva timp la pregătirea fizică, însă în sportul de performanță nu suntem ghidați de timpul de cât durează tratamentul, cât durează antrenamentul, trebuie să facem ceea ce trebuie și asta uneori necesită, mai mult sau mai puțin timp în funcție de perioada competițională în care ne aflăm.

În momentul în care mi s-a propus să lucrez pe termen lung cu David am avut un feeling bun și mi-am oferit serviciile cu mare drag și am crezut cu drag în visul lui, în acest proiect și mi-am dat seama că o să aibă rezultate. Poate că nu ne așteptam ca aceste rezultate să fie atât de rapide, dar cu atât mai bine. 

"Aşa este după fiecare record mondial"

El ne apreciază foarte mult, pentru că a avut și rezultate, se simte foarte bine, a stat ferit de accidentări și până la urma urmei cam asta contează, iar rezultatele vorbesc de la sine. Din moment ce David este cel mai bun, atunci suntem și noi cei mai buni. Este de felicitat că a înțeles că în jurul lui trebuie să fie mai multe persoane și ascultă astfel încât să își poată îndeplini obiectivele, cumva este un cumul de mai mulți factori. Mental stă destul de bine și, de fapt, asta este una dintre cel mai mari forțe ale lui.

Calitatea umană este foarte importantă, iar el are foarte mare putere de a aduna oamenii în jurul lui și modestia de care am dat dovadă se identifică cu cea a marilor campioni. Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că așa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping”, a spus Dragoș Luscan, citat de Radio Sport Total FM.

Camelia Potec, doar cuvinte de laudă: Luptă numai cu cronometrul

"Mai sunt două zecimi până la recordul mondial. O să-și dorească mult. Pentru a sparge bariera de 47 de secunde e un lucru greu de realizat, dar iată că la nivelul acesta are un avans considerabil față de adversari. El se luptă doar cu cronometrul.

Știam și noi, știau și americanii și toți specialiștii din natație ce poate să facă David și ce timpi scoate. Am știut de anul trecut după performanțele de la juniori de la Roma că o reușească rezultate excepționale. Știam că timpul a fost scurt pentru el pentru a lua medalie la Jocurile Olimpice.

A fost și nevoit să se califice în 2021 pentru JO. A făcut tot ce a putut. După două săptămâni de vacanță a revenit în bazin și a zis că vrea să fie cel mai bun din lume și se îndreaptă foarte rapid către acest lucru. E l știe ce vrea și unde vrea să ajungă. Și-a propus să ajungă cel mai rapid înotător din toate timpurile.

Este mult mai motivat decât credeau toți cei care îl urmăresc. Este adevărat că a primit foarte multe oferte. El este sprijinit, nu este un sportiv care cere foarte multe lucruri, dar știe ceea ce vrea", a spus Camelia Potec la Fotbal Club.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel