David Popovici, candidat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv din 2021
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook David Popovici
Facebook David Popovici
David Popovici, campion europeann la europenele de seniori din Rusia, este candidat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv al anului 2021. 

Înotătorul David Popovici e unul din cei cinci finaliști care "luptă" pentru Premiul Piotr Nurowski, o distincție acordată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru cel mai bun tânăr sportiv european din 2021, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Ceilalți patru nominalizați ai EOC sunt Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul luând acasă o bursă de formare de 15.000 euro.

Locul doi și trei, primesc 8.000 euro și, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat vor primi câte 3.000 de euro.

David Popovici, campion european la înot

David Popovici a reușit în 2021 să câștige o medalie de aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat, scrie Mediafax.

Sportivul român conducea în proba de 400 de metri liber, dar s-a oprit după 14 lungimi de bazin, deşi cursa avea 16. Acesta şi-a dat seama că mai avea de parcurs încă 2 ture şi a repornit în cursă, dar nu a mai putut recupera distanţa dintre el şi ocupantul primului loc, ratând astfel calificarea în finală. 

„O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Cândva, ne vom aminti amuzați că, în cariera unui mare sportiv, se întâmplă și mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan, plus alte câteva mii înaintea ta”, se arată în mesajul Clubului Sportiv Dinamo, care l-a legitimat recent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel