Data publicării:
David Beckham a stat la coadă 13 ore pentru a-i aduce omagiu reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall / Foto - Video
Fostul căpitan al naţionalei Angliei, David Beckham, a stat la coadă 13 ore pentru a-i aduce omagiu reginei Elisabeta a II-a, vineri, la Westminster Hall din Londra.
Beckham a precizat că s-a pus la coadă la ora 02.15 noaptea.
„Vrem cu toţii să fim aici împreună. Astfel de momente trebuie să fie tărite împreună. Este o zi tristă, dar este o zi în care ne amintim de moştenirea incredibilă pe care ea ne-a lăsat-o”, a adăugat David Beckham. Fostul fotbalist s-a recules câteva momente în faţa sicriului cu trupul neînsufleţit al reginei aproximativ la ora 15.25, scrie Daily Mail.
We come to pay my respects to The Queen and just before we go in we get to meet the handsome Mr Beckham. I got the pic???? #Starstruck but respectfully ???? x #DavidBeckham #Queen pic.twitter.com/I19CeToc01
— Christopher Anstee (he/him) (@MrChrisAnstee) September 16, 2022
Citește și - Dan Negru: Dacă-i respectăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Westminster, să nu-i mai ironizăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Iașiului
Într-o postare pe Facebook, Dan Negru a comparat coada de oameni care așteaptă să treacă prin fața catafalcului Reginei Elisabeta a II-a, cu cea de la Iași, atunci când zeci de mii de pelerini merg la Sfânta Parascheva.
„Așa cum e admirabil că mii de oameni vin in pelerinaj in Londra la sicriul reginei, e admirabil și că mii de oameni merg in pelerinaje religioase oriunde in lumea asta, la Iasi, la Fatima sau la Mecca.
Respectul e cea mai bună dovadă de iubire.
Dacă-i respectam pe cei care stau la coadă la Catedrala Westminster, să nu-i mai ironizăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Iașiului...“, a scris Dan negru pe Facebook. Vezi știrea aici!
Dan Negru: Pe cât de anti-monarhiști eram când Regele Mihai trăia, pe atât de pro-monarhiști suntem azi. E târziu!
Dan Negru a venit cu un mesaj, după ce Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit:
„Pe cât de anti-monarhiști eram când Regele Mihai trăia, pe atât de pro-monarhiști suntem azi , când monarhia e pe ducă.
Noi, mereu viceversa. Noi, mereu exagerând, cu ura sau cu iubirea.
Odată cu Regele Mihai a murit monarhia in România. Odată cu Regina Angliei o să dispară și monarhia in Europa...
Pentru că o instituție fără oameni e o cutie goală.
Habar n-am dacă ne-ar fi fost de folos monarhia după '90.
Când am avut monarhie, am urât-o. Când n-o mai avem, o iubim.
Acu' nu mai contează . E târziu! A trecut.
Or învăța copiii noștri devreme ce am învățat noi târziu“, a scris Dan Negru, într-o altă postare pe Facebook.
Citește și - Lira sterlină s-a depreciat la cea mai mică valoare din ultimii 37 de ani
Lira sterlină a scăzut cu mai mult de 1% și a ajuns la 1,13 dolari americani, cel mai mic curs de schimb valutar din ultimii 37 de ani. Trading Economics observă că lira a pierdut peste 17% față de dolar în ultimele 12 luni. În comparație cu moneda europeană, lira este la cea mai mică valoare din februarie 2021 – 1,14 euro.
Biroul britanic de statistică a anunțat astăzi o scădere de 1,6% în august a volumului de vânzări cu amănuntul, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere lunară din acest an. Este un declin mai mare chiar și față de anticiparea specialiștilor consultați de Reuters. Șeful de politică și strategie monetară al Saxobank (bancă de investiții) explică faptul că performanța monedei naționale este afectată și de ”deficitele externe masive și de riscurile din jurul politicilor noului prim-ministru”. Liz Truss, învestită în funcția de prim-ministru cu câteva zile înainte de moartea Reginei Elisabeta, a anunțat recent un plafon pentru creșterea prețurilor la facturile de energie, care să fie aplicat timp de doi ani. Reuters notează că această măsură ar putea costa Regatul Unit peste 100 de miliarde de lire, informează Trading Economics.
Ce schimbări se fac după moartea Reginei
Timp de aproape 70 de ani, imaginea Reginei a apărut pe monedele din Regatul Unit, cu diferite portrete de profil, pe măsură ce aceasta a îmbătrânit. Ea a figurat pe bancnotele naţiunii timp de peste 60 de ani, fiind primul monarh britanic care a făcut acest lucru. Portretul ei figurează, de asemenea, pe moneda mai multor ţări care au fost sub dominaţie britanică. Din 1953, la un an după ce regina a urcat pe tron, monedele britanice au purtat cinci versiuni diferite ale portretului ei. Ea a apărut pe bancnotele ţării începând cu 1960. Dar acum, Banca Angliei, care tipăreşte bancnotele ţării, şi Monetăria Regală, care îi produce monedele, se confruntă cu sarcina considerabilă de a retrage această monedă din circulaţie şi de a o înlocui cu bani care poartă portretul regelui Charles al III-lea, scrie Ziarul Financiar. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News