Dascălii din Bacău sunt speriaţi că nu îşi vor primii salariile pe noiembrie şi decembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dascali
dascali

Conform reprezentanţilor Sindicatului Liber din Învatamânt (SLI) Bacău, bugetul pentru salariile cadrelor didactice din municipiu nu poate acoperă şi ultimele două luni ale anului. Singura salvare este o rectificare bugetară, asteptată în luna noiembrie, informează Deşteptarea.ro.

autor: Adrian Stroescu

Liderii sindicaliştilor din învăţământul băcăuan au anunţat autorităţile încă de la începutul anului că lefurile cadrelor didactice nu sunt acoperite decât până în luna octombrie. "Bineînţeles, nu am primit niciun răspuns în acest sens, decât asigurări că se va rezolva la rectificările bugetare", a declarat pentru Deşteptarea Manole Chiriac, liderul SLI Bacău.

2.300 de cadre didactice din municipiu, la care se adauga 250 de salariaţi - personal auxiliar, sunt în această situaţie de incertitudine.

Un motiv este că la începutul anului alocarea s-a facut în funcţie numărul de elevi şi "din cauza formulei de calcul au apărut disfuncţionalităţi. Treptat, în funcţie de realitate se va face şi un calcul corect al sumelor", a mai spus Chiriac.

„Aşteptăm să mai primim nişte bani. Nu sunt probleme deocamdată, dar nu sunt suficiente sumele pentru a acoperi salariile până în decembrie. In masura in care vin banii de la bugetul de stat, vom incerca sa acoperim salariile", a precizat viceprimarul Roxana Mironescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel