Data actualizării:
Data publicării:

Dark Web, partea necunoscută a internetului. Psihologul Leca: Drogurile pot veni la voi acasă prin poștă. Cine răspunde? Tu, că ești părintele

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Radu Leca și Ramona Dumitru au vorbit, în emisiunea „Ultrapsihologie”, despre Dark Web, partea neagră a internetului care este accesibilă utilizatorilor doar prin folosirea unor browsere specializate.

Dark Wet, cunoscut ca „internetul întunecat” sau „internetul negru” este probabil cel mai șocant loc și este accesibil utilizatorilor doar prin folosirea unor browsere specializate. Latura „întunecată" a internetului ascunde droguri, arme şi bunuri ilegale. Potrivit specialiștilor, 80% din informațiile care circulă online sunt "ascunse" căutărilor obișnuite și nu pot fi găsite prin Google.

„Acolo intri cu invitație în baza unui abonament pe care-l plătești și primești accesul la informațiile necenzurate”

„Există două tipuri de structuri, două tipuri cunoscute, dar și multe altele necunoscute. Putem să discutăm despre cele două tipuri cunoscute și anume internetul obișnuit și internetul 'negru', unde lucrurile sunt foarte rele.

Acolo intri cu invitație în baza unui abonament pe care-l plătești și primești accesul la informațiile necenzurate.

Poți observa în interior de la rețete de a crea otrăvuri care nu sunt depistate, cum să-ți ucizi partenerul, până la a crea explozibil în casă sau droguri. De asemenea, în interiorul internetului negru găsești foarte multe lucruri îngrozitoare: de la tipuri de răpiri de copii, până la decapitări”, a atras atenția psihologul Radu Leca.

„Părintele nu-i mai dă copilului bancnota de 10 lei în mână, ci îi pune pe card”

Ramona Dumitru a atras atenția asupra faptul că părinții dau copiilor cardul pe mână de la o vârstă fragedă, iar acesta nu este un lucru tocmai bun. Cei mici își pot cumpăra de pe internet tot ceea ce își doresc, fără ca mama sau tatăl să afle. 

„Astăzi, copiii nu doar că au acces nelimitat la internet, dar au carduri pe mână. Mai nou, părintele nu-i mai dă copilului bancnota de 10 lei în mână, ci îi pune pe card. Acum, orice copil începând cu vârsta de 8 ani are card! El are acces și poate să facă orice fel de cumpărături online, că-și cumpără o hăinuță sau că-și cumpără droguri. Își poate cumpăra orice!”, a avertizat Ramona Dumitru.

„Drogurile pot veni la voi acasă prin poștă. Cine răspunde? Tu, că tu ești părintele”

„Drogurile pot veni la voi acasă prin poștă. Trebuie să fiți extrem de conștienți de asta. Există produse pe care le poți mixa acasă. Ele trec de vamă și te trezești cu ele acasă. La un moment dat te trezești și cu autoritățile la ușă și te întrebi de ce. O să observi că adolescentul tău, într-o formulă extinsă de încredere în sine, a cumpărat tot felul de mizerii de pe internet pe care le-a adus la adresa ta. Cine răspunde? Tu, că tu ești părintele”, a spus psihologul Radu Leca în emisiunea „Ultrapsihologie”.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel