Premiu obscen la final de clasa a VI-a. Părinții copiilor, înfuriați
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ion_creanga
ion_creanga

Scandal la o școală din județul Timiș, după ce elevii de clasa a VI-a au găsit în pachetele cu premii Povestea Poveștilor, scrisă de Ion Creangă, care abundă în cuvinte şi întâmplări obscene. Părinții elevilor premiați, scandalizați de ceea ce s-a întâmplat, au cerut explicaţii cadrelor didactice şi au sesizat şi Inspectoratul şcolar. 

Potrivit rtv.net, elevii de 13 ani de la Şcoala Gottlob din Timiş au primit premiu la sfârşit de an şcolar volumul "Amintiri din Copilărie" de Ion Creangă, considerat cel mai mare povestitor din istoria literaturii române, în care apărea și "Povestea Poveștilor", care poate intra lejer la categoria literaturii pentru adulți.

Stupefiați de prezența povestirii în volumul primit de copiii lor premianți la sfârșit de an școlar, părinții au cerut explicaţii cadrelor didactice şi au sesizat şi Inspectoratul şcolar. Acesta a deschis o anchetă în rândul profesorilor care s-ar putea face vinovaţi de incidentul neplăcut.

În replică, profesorii susțin că nu au ştiut că editura respectivă a reeditat în carte şi povestea cu obscenităţi și afirmă că povestea incriminată nu aduce un prejudiciu de imagine doar marelui scriitor român, ci şi şcolii care a pregătit premiile pentru cei mai buni elevi de clasa a VI-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel