Danileț mulțumește asociației pe care a FONDAT-O că-l susține să fie judecător CCR
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Cristi Danileț
foto Facebook Cristi Danileț
Cristi Danileț, deși suspendat din magistratură, se vrea judecător la CCR și mulțumește pentru susținere unei asociații pe care chiar el a fondat-o. 

”Danileț a mulțumit unui ONG fondat și condus de Danileț că îl susține pe Danileț pentru postul de judecător la Curtea Constituțională.”  a remarcat Grupul de Investigații Politice. 

Danileț îi mulțumește ONG-ului pe care l-a fondat că-l susține la CCR

Mă bucur că asociația ICDE susține o nominalizare a mea pentru CCR și mulțumesc colegilor din asociație, intelectuali de excepție. Ideea lor este îmbrățișată de multe ONG-uri, văd. Susținerea civică este foarte importantă, căci legitimează o instituție extrem de importantă în statul de drept. Evident, numirea la CCR este una politică: fie o face Președintele în mod discreționar și necenzurat, fie va trebui votată de Parlament propunerea unui partid în acest sens. Am văzut că USR a preluat ideea în ceea ce mă privește, ceea ce înseamnă că și o parte a clasei politice vrea o regândire sănătoasă a criteriilor ce duc la numirea ca membru al instanței constituționale. E îmbucurător! Membrul CCR nu este si nu trebuie să fie al unui partid. Cu toată susținerea politică pentru numire, cel ajuns acolo va fi independent. În ce mă privește, am fost independent toată viața. Și așa vreau să rămân.” a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Postare în oglindă

Pe de altă parte, în oglindă, Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) - proiect România Europeană scrie, pe Facebook: ”ICDE îl propune pe Cristi Danileţ spre numire la Curtea ConstituționalăPentru unul din cele trei locuri vacante la Curtea Constituțională a României, Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană îl propune pe vicepreședintele asociației, judecător dr. Cristi Danileț.”

Cristi Danileț s-a numărat printre membrii fondatori ai ICDE, în 2019. Și Ramona Strugariu este membră fondatoare a ICDE, ea fiind europarlamentar USR. Acum, Cristi Danileț, deși suspendat din magistratură, este susținut de USR în funcția de judecător al Curții Constituționale a României. 

Amintim că suspendarea din magistratură a lui Cristi Danileț a venit ca urmare a aparițiilor sale pe TikTok. 

Citește și: Suspendat din magistratură, excentricul Cristi Danileț e gata pentru CCR! USR îl susține: A luptat neîncetat și a rezistat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel