Data actualizării:
Data publicării:

Danielle Aloni, femeia cu origini românești răpită de Hamas, a fost eliberată / Lista completă cu cei 13 israelieni

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gruparea teroristă Hamas a eliberat 13 ostatici israelieni, printre care se află și Danielle Aloni.

Gruparea Hamas a eliberat astăzi 13 ostatici israelieni, printre care se află și Danielle Aloni, o cetățeană cu origini românești, care a apărut acum câteva săptămâni într-un videoclip distribuit de teroriști.

Potrivit Times of Israel, cei 13 ostatici israelieni eliberați astăzi de Hamas au fost identificați ca:

- Hannah Katzir

- Margalit Mozes

- Yafa Ader

- Hannah Perry

- Adina Moshe

- Danielle Aloni

- Emilia Aloni

- Ruthi Mondar

- Keren Mondar

- Ohad Mondar

- Aviv Asher

- Raz Asher

- Doron Katz-Asher

„Eforturile de mediere ale Egiptului au dus la eliberarea a 12 ostatici thailandezi și a 13 israelieni, inclusiv femei și copii, deținuți de Hamas”, a declarat biroul de presă al Guvernului israelian.

Hamas a luat sute de ostatici din Israel în timpul atacului din 7 octombrie. Ulterior, forțele israeliene au pornit o ofensivă în Fâșia Gaza pentru a eradică organizația teroristă, iar până în prezent au ocupat o mare parte din nordul teritoriului controlat de Hamas.

Biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a publicat lista oficială cu numele celor 13 ostatici israelieni eliberaţi vineri din Gaza în baza acordului între Israel şi Hamas, transmit AFP şi Reuters.

Printre cei 13 se află patru copii, unul dintre ei în vârstă de doi ani, şi şase femei de peste 70 de ani.

Pe listă se află, printre alţii, o mamă în vârstă de 34 de ani şi fetiţele sale, de doi, respectiv patru ani, o femeie de 85 de ani şi o familie de trei generaţii - bunica, fiica sa şi nepotul. Niciun bărbat nu a fost eliberat.

'Guvernul Israelului îi îmbrăţişează pe civilii săi care au revenit acasă. Guvernul Israelului este angajat să-i aducă acasă pe toţi ostaticii şi dispăruţii', transmite în comunicat biroului lui Netanyahu.

Armata israeliană a anunţat că ostaticii eliberaţi au fost supuşi unor prime controale medicale pe teritoriul Israelului şi vor fi duşi în spitale unde se vor reuni cu familiile.

În baza acordului cu Hamas, Israelul a eliberat vineri, la rândul său, 39 de femei şi minori palestinieni din închisori. În plus faţă de ostaticii israelieni, Hamas a mai pus în libertate, în baza unui acord separat, zece thailandezi şi un filipinez, luaţi captivi în atacul din 7 octombrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha.

Armistiţiul între Israel şi Hamas în Gaza a intrat în vigoare vineri, la ora locală 07.00 (05.00 GMT). În această pauză de patru zile, urmează să fie eliberaţi 50 de ostatici ai Hamas în Gaza şi 150 de deţinuţi palestinieni, scrie Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel