Data publicării:

Daniela Buruiană, reprezentanta României la EUROJUST. Stelian Ion: Un magistrat cu mare experienţă

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Procurorul Daniela Buruiană a fost aleasă ca reprezentant al României la EUROJUST, anunţă Ministerul Justiţiei.

“Am ales un magistrat cu mare experienţă, care şi-a dovedit competenţa de-a lungul anilor”, a transmis Stelian Ion, ministrul Justiţiei. 

Doamna Daniela Buruiană are o experiență bogată în investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfășurat activități complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaționale, în calitate de membru național al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul EUROJUST – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciara și altele, transmite Ministerul. 

Eurojust, Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală, este un centru unic cu sediul la Haga, care se implică în combaterea terorismului și a formelor grave de criminalitate organizată. Eurojust coordonează anchete și urmăriri penale la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel