Daniel Ioniţă: Bucureştiul va deschide un număr-record de secţii de votare în Republica Moldova pentru scrutin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Plic vot, urnă alegeri europarlamentare 2019
Plic vot, urnă alegeri europarlamentare 2019
România va deschide un număr-record de secţii de votare în Republica Moldova - 36 - la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfăşura pe 26 mai, astfel, în comparaţie cu precedentul scrutin europarlamentar din 2014, numărul secţiilor deschise în Republica Moldova este de patru ori mai mare, relatează vineri Radio Chişinău, care citează o declaraţie făcută de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Douăsprezece secţii - cele mai multe - vor fi deschise la Chişinău. De asemenea, în premieră, va funcţiona o secţie de votare la Durleşti, o suburbie a capitalei moldovene, a anunţat vineri Daniel Ioniţă într-o conferinţă de presă.

Condiţii de vot

La aceste secţii, ce vor fi deschise între orele 07:00-21:00, vor putea vota toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, la prezentarea unui act de identitate valabil, a precizat el. Se va putea vota cu paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu, paşaportul simplu, inclusiv electronic sau temporar, cu buletinul de identitate şi cartea de identitate, inclusiv provizorii.

Nu va fi permis votul în baza titlului de călătorie, a indicat ambasadorul român. Totodată, Daniel Ioniţă a precizat că alegătorii vor putea vota doar după ce vor semna o declaraţie pe propria răspundere că nu au votat şi în altă parte. Diplomatul român a mai menţionat că în ziua alegerilor secţiile consulare nu vor elibera acte de identitate, conform Radio Chişinău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel