Daniel Ilcu, fost şef al Poliţiei Locale Alba, prins băut la volan, repus în funcţie pe un post desfiinţat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Fostul şef al Poliţie Locale Alba Iulia, prins la volan aproape de comă alcoolică, repus în funcţie pe un post desfiinţat. Instanța a anulat dipoziția emisă de Gabriel Pleșa. 

Fostul director executiv al Poliţiei Locale Alba Iulia Daniel Ilcu, demis din funcţie în luna mai 2021, a obţinut în justiţie repunerea în funcţie pe postul care nu mai există în organigrama primăriei.

Alcoolemie URIAŞĂ

Daniel Ilcu a fost demis după ce a fost surprins, în decembrie 2020, cu o alcoolemie de 5,68 g‰, a stat patru luni în concediu medical, iar când a revenit la serviciu a rupt uşa propriului birou şi i-ar fi agresat verbal pe subordonaţi.

„Primarul municipiului a discutat cu acesta, ocazie cu care a constatat că mirosea a alcool şi avea un comportament nefiresc, fiind «vădit emoţionat». Atitudinea şi comportamentul pe care le-a manifestat au avut un potenţial de afectare a prestigiului funcţiei pe care a deţinut-o”, se precizează în documentul depus de către reprezentanţii administraţiei locale la instanţa de judecată.

Unde s-a greşit la demiterea lui Ilcu

Recent, Tribunalul Alba a motivat decizia prin care i-a dat dreptate fostului şef, pensionar cu pensie specială din Poliţia Română. Primarul Gabriel Pleşa ar fi greşit la momentul demiterii pentru că nu a constituit o comisie de disciplină care să analizeze activitatea lui Daniel Ilcu.

”Împrejurarea că la acest moment este cercetat într-un dosar, nu este de natură să atragă de drept destituirea reclamantului în lipsa unei hotărâri judecătoreşti definitive, fapta nefiind dintre cele pe care legea le-a prezumat ca fiind dintre cele care ar justifica suspendarea sau încetarea de drept a raportului de serviciu. Simpla apreciere subiectivă este de natură a-i încălca drepturile protejate de lege, mai ales faţă de împrejurarea în care Dispoziţia nr. 933/2021 nu este motivată, iar prin aceasta îi sunt lezate în mod direct drepturile, prin raportare la cuprinsul art. 25 din Statutul funcţionarilor publici ai Comunităţii Europene: «orice decizie individuală luată faţă de un funcţionar public, trebuie comunicată de îndată, în scris, funcţionarului în cauză şi orice decizie care lezează un funcţionar trebuie motivată»”, a susţinut Ilcu în plângerea depusă la Tribunalul Alba. CITEŞTE MAI MULTE ÎN ZIARUL UNIREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel