Daniel Florea, primarul Sectorului 5, nu mai vrea frizeri și ospătari. Avem nevoie de zidari și zugravi
Data publicării:
Autor: Ana Popescu
WhatsApp
Daniel Florea, așa cum a promis în campania electorală,  încearcă să schimbe percepția cetățenilor asupra Sectorului 5. În acest sens a fost gândit și festivalul toamnei din Piața Ferentari, dar planul este mai amplu.

Daniel Florea a prezentat recent, la UrbanFest 2016, Strategia de Dezvoltare a Sectorului 5 și programul de Regenerare Urbană Ferentari, strategii care vor permite accesarea de finanțări europene și guvernamentale pentru a dezvolta sectorul economic, social și cultural.

"Țin, însă, să precizez că, mai departe de orice fel de strategii care arată bine pe hârtie sau în prezentări susținute la conferințe, cel mai important este omul și că, împreună, prin eforturi conjugate, trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a îmbunătăți, în mod real, viața comunității. Încercăm astfel să schimbăm percepția oamenilor. Deși în Sectorul 5 avem Palatul Parlamentului, Cotroceniul, ministerul Apărării, sediul NATO, toată lumea știe doar de Ferentari și Rahova, de zonele defavorizate. Noi am reușit să relocăm oameni de pe stradă cu reintegrare totală.

[citeste si]

Am aprobat la nivelul consiliului local mai multe modalități de acordare a ajutoarelor sociale. Am spus că nu mai putem să acordăm ajutoare sociale persoanelor care domiciliază în Sectorul 5 dacă nu prestează muncă în folosul comunității. Vreau să schimb modul de a privi lucrurile. Sunt mulți oameni care vor să investească în acest sector, dar trebuie să-și aducă muncitori din afară pentru că nu găsesc în Sectorul 5.

Deși am avut multe proiecte de reconversie în trecut, din păcate acestea au produs, în cea mai mare parte, hârtii, nu o recalificare reală a forței de muncă. De aceea avem frizeri, cofetari, ospătari, dar nu avem zugravi sau zidari", a declarat pentru DC News primarul Daniel Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel