Data publicării:

Daniel Buda (PNL): Reducerea decalajului dintre urban și rural, esențial pentru tinerii fermieri 

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Europarlamentarul PNL Daniel Buda a vorbit despre reducerea decalajului dintre urban și rural.

„Trebuie să fim conștienți că doar atunci când decalajul dintre urban și rural sub toate aspectele va fi eliminat, vom putea vorbi cu adevărat despre schimbul generațional iar acest lucru înseamnă să avem finanțări adecvate, în primul rând pentru tinerii fermieri”, a declarat europarlamentarul PNL.

Daniel Buda le-a vorbit colegilor săi despre situația actuală, cu accent pe numărul fermelor care au dispărut. 

„Doar 26% din populație trăiește în spațiul rural, iar tinerii fermieri reprezintă doar 6%. Între 2005 și 2020 au dispărut peste 37% din ferme și declinul va continua dacă nu vom veni cu soluții viabile. Agricultura este percepută adesea ca o activitate dificilă, nesigură și puțin profitabilă, ceea ce face ca tinerii să se îndrepte către alte activități”.

Tocmai de aceea, liberalul atrage atenția asupra măsurilor necesare.

„Politicile din acest domeniu trebuie să asigure în primul rând o creșterea a veniturilor care astăzi sunt mult sub media din alte sectoare, concomitent cu facilitarea accesului la terenuri, fără de care nu ai cum sa faci agricultură. În același timp, zonele rurale trebuie să fie în măsură să ofere condiții de viață adecvate. Investițiile în internetul cu bandă largă, în servicile de alimentare cu apă, în conectivitatea rutieră si asistența medicală și educație sunt indispensabile”, a mai spus Daniel Buda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel