Daniel Breaz: ”Universitatea din România unde chiar se face practică!” Angajatorii caută tinerii care termină studiile aici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se diferențiază prin accentul pus pe practică, integrarea absolvenților pe piața muncii și a colaborării cu angajatorii din bazinul de studenți, a transmis rectorul Daniel Breaz, la DC NEWS.

„Ce trebuie să facă o universitate? O universitate niciodată nu pregătește genii. Niciodată pe poarta unei universități, la 23 de ani, nu iese un academician. Geniile se nasc, academician se ajunge după multă muncă. Universitățile trebuie să pregătească specialiști, specialiști de cea mai bună calitate.

Am găsit soluția ideală. Pe lângă buna pregătire a colegilor mei din universitate în specializările și domeniile în care au experiență, expertiză și oferă o foarte bună pregătire teoretică studenților, am dezvoltat niște parteneriate sănătoase cu angajatorii – mă refer la societățile comerciale, firme multinaționale, instituții publice, entități publice”, a transmis rectorul Universității din Alba Iulia în timpul conferinței de presă susținută cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate.

Video de prezentare a Universității

Accentul trebuie pus pe practica studenților

„Trebuie să fie un win-win. Aveam acum 10 ani, când am devenit prima dată rector, reproșuri că studenții nu sunt foarte bine pregătiți. Vina este, în mare parte, a dumneavoastră, a angajatorilor. Mi s-a spus «De ce?». Hai să facem practică serioasă. Dacă vine studentul în practică, să încercăm să-l integrăm în cele trei săptămâni, în acea lună, să-l atragem să lucreze în vacanță, peste vară, să găsim alte oportunități încât, și din punct de vedere practic, să fie integrat pe piața muncii.

Iată că toate aceste lucruri au dus la crearea unei colaborări extrem de fructuoase și noi am putut să pregătim absolvenți cu care ne mândrim, studenți ușor integrabili pe piața muncii și am reușit să ne dezvoltăm atât ca universitate, dar să ajutăm să se dezvolte și partenerii noștri economici din bazinul principal de studenți”, a adăugat Daniel Breaz.

Un sfert din angajații fabricii Bosch din Blaj sunt absolvenți ai Universității „1 Decembrie 1918”

„Fiind o universitate comprehensivă, studenții fac practică acolo unde își doresc la un moment dat să muncească sau cel puțin în niște instituții similare. Dacă discutăm de partea tehnică, noi ne-am dezvoltat destul de mult ca universitate cu specializări căutate în regiunea noastră, în județul nostru. Avem câteva companii multinaționale unde studenții pot face practică, unde există cerere și oferte tentante pentru studenți.

De exemplu, noi ca universitate suntem cel mai mare furnizor de resursă umană pentru fabrica Bosch de la Blaj care are un număr de peste 3.400 angajați. Când universitatea noastră oferă peste 25% din angajații acestei fabrici nu putem decât să ne mândrim, pentru că aceasta este, în esență, principala activitate pe care trebuie să o desfășurăm în universitate. Trebuie să pregătim foarte bine specialiști, bineînțeles coroborat cu activitatea de cercetare fructuoasă și alte chestiuni colaterale. Te dezvolți și devii o universitate completă”, a conchis el.

Pentru mai multe detalii privind admiterea din 2021 la Universitatea „1 Decembrie 1918” și programele complete de studii oferite de instituție, vă rugăm accesați acest LINK.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel