Daniel Băluță, alături de Nicușor Dan la inaugurarea Grădiniței 30 din Sectorul 4
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Primarul general, Nicușor Dan, a participat, luni, la invitația primarului Daniel Băluță, la inaugurarea Grădiniței 30  din Sectorul 4.

"La începutul construirii acestei grădințe, circa 200 de copii ce erau locați în această clădire, se aflau într-o clădire cu grad de risc și fără autorizație de mediu. În ultimii ani, la nivelul Sectorului 4 am reușit modernizarea a 20 de școli și grădinițe. Mii de elevi și preșcolaro beneficiază astăzi de condiții optime. 

Pentru noi, cel mai sărac sector al Capitalei, a însemnat un efort imens, care totalizează fonduri de peste 280 milioane de lei. Din această sumă, 80 de milioane de lei au fost obținuți prin aplicațiile pe care Sectorul 4 le-a avut prin programele desfășurate de Uniunea Europeană", a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

"În permanență am căutat soluții și am obținut finanțări europene și naționale care ne-au permis să ajungem astăzi la un standard înalt de siguranță  al unităților noastre de învățământ. Numai în acest an am reușit să  semnăm pentru programul operațional  de competivitate un program  menit să doteze toate unitățile școlare din Sectorul 4 tot ce este necesar pentru desfășurarea  învățământului online, asigurându-ne că toți copiii din Sectorul 4 vor avea  atât tablete. cât și Internet.

De asemenea, așteptăm să semnăm, prin programul Operațional de structură mare o sumă  de 20 de milioane de lei, menită să acopere nevoile pe care Sectorul 4  le are în ceea ce privește mănuși, dezinfectant  și toate substanțele biocide pe care Ministerul Sănătății le recomandă.

Necesarul aducerii unuitâților școlare din Sectorul 4 la un standard occidental este de 117 milioane de euro", a mai declarat Daniel Băluță.

La rândul său, Primarul General, Nicușor Dan, a declarat că: „Bucureștiul încă are o problemă în ceea ce privește școlile și grădinițele. O parte din școli și grădinițe au nevoie de reabilitare, o parte au nevoie de consolidare. Primarul Sectorului 4 este unul dintre primarii care a adresat această problemă și a început lucrări pe ambele tipuri de probleme”, a adăugat Primarul General.

„Am fost ales de cetățeni primarul general al Capitalei și sunt obligat de această demnitate și o fac cu plăcere să colaborez cu cei șase primari de sectoare din București, pentru că am fost ales pentru a rezolva problemele cetățenilor. O să mă vedeți, în măsura în care voi fi invitat, la multe alte obiective inaugurate sau începute din celelalte sectoare”, a mai precizat Nicușor Dan. (Foto: Crișan Andreescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel