Daniel Băluță, atac la edilul Capitalei: Sănătatea bucureștenilor, pusă în pericol
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, trage din nou un semnal de alarmă în legătură cu programul de igienizare din București, inclusiv planul de combatere a țânțarilor, după ce Ministerul Sănătății a somat Primăria Capitalei în acest sens.
Ministerul Sănătății a atenționat Primăria Capitalei să își revizuiască planul de combatere inclusiv a țânțarilor vectori pentru transmiterea virusului Zika, existența acestora "fiind demonstrată și documentată și în municipiul București" de către specialiștii Institutului Cantacuzino.
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, afirmă că edilul șef, Răzvan Sava, dă dovadă de inconștiență și pune în pericol sănătatea bucureștenilor.
"Nu te poți juca cu sănătatea și chiar cu viața oamenilor. Încă odată atrag atenția asupra acestei chestiuni importante, urgente și grave cu care s-ar putea confrunta bucureștenii în cazul în care primăria Capitalei nu lua măsurile necesare. Îl rog pe primarul Capitalei, Răzvan Sava, să nu procedeze la fel ca în cazul Arenei Naționale când a refuzat să își assume responsabilitatea luării unei decizii", a declarat Daniel Băluță.
[citeste si]
Ministerul Sănătății a atenționat Primăria Capitalei, după ce aceasta a rămas fără contract pentru asigurarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, existând astfel riscul izbucnirii unei epidemii. Mai mult, se pare că până când Primăria va finaliza procesul de delegare a acestui serviciu vor mai trece doi ani.
"A fost atenționată Primăria Generală a Capitalei să-și revizuiască planul anual de combatere a țânțarilor în municipiul București, astfel încât să fie asigurată folosirea substanțelor active (larvicide și insecticide) și pentru combaterea țânțarilor din specia Aedes albopictus (vectori pentru transmiterea virusului Zika) a căror existență a fost demonstrată și documentată și în Municipiul București de către specialiștii din Institutul Cantacuzino.
S-a recomandat intensificarea măsurilor de desțânțărizare în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a țânțarilor (parcuri, lacuri etc, inclusiv depozitele de anvelope), cât și în jurul celor două mari spitale de boli infecțioase din București (Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Clinic Dr. Victor Babeș) în care există posibilitatea internării cazurilor suspecte de infecție Zika de import, pentru a preveni răspândirea virusului în populația de țânțari autohtoni", se arată într-un document oficial publicat de Profit.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News