Dăncilă, despre Iohannis privind demisia şefului DIICOT şi desfiinţarea Secției Speciale
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României, Viorica Dăncilă, a afirmat joi, în cadrul mitingului electoral din oraşul Murfatlar (judeţul Constanţa), că preşedintele Klaus Iohannis nu constituie un bun exemplu pentru respectarea legii. 

'Îl provoc, încă o dată, pe preşedintele Iohannis, să ne spună ce a făcut în cei cinci ani de mandat? Câţi români au fost mândri ori s-au regăsit în deciziile preşedintelui, câţi români şi-au permis atâtea vacanţe ca el, câţi şi-au permis ceea ce şi-a permis preşedintele României; să încalce Constituţia şi să vrea desfiinţarea unui partid politic, într-un stat membru al UE? Niciun român! Dacă unul dintre dumneavoastră aţi fi încălcat Constituţia, imediat ceilalţi ar fi spus că aţi încălcat legea şi trebuie să fiţi sancţionat.'

'Preşedintele României trebuie să fie un exemplu pentru noi toţi, un exemplu pentru respectarea legii, să nu intervină în Justiţie. Un preşedinte care cere demiterea şefului DIICOT, un preşedinte care intervine în justiţie şi cere desfiinţarea unei secţii a justiţiei, nu este un preşedinte corect, nu este un preşedinte care să vrea cu adevărat o justiţie independentă. Justiţia trebuie făcută de magistraţi, nu de preşedintele României şi nici de un preşedinte care este liderul de fapt al unui partid politic', a afirmat Dăncilă.

Liderul PSD le-a spus participanţilor la miting că România nu ar mai trebui condusă de un preşedinte care stă numai la Cotroceni, ci e nevoie de un şef al statului care să vină în mijlocul oamenilor. 'Pornim la o luptă împreună. Nu este numai lupta mea, a lui Viorica Dăncilă, este lupta fiecăruia dintre noi şi trebuie să vorbim cu cât mai mulţi oameni, România trebuie să fie a românilor, România nu mai trebuie împărţită între buni şi răi. România nu trebuie să mai aibă 'guvernul meu', România trebuie să aibă lideri care să vină în mijlocul dumneavoastră, să dialogheze şi să vă respecte. România nu se conduce de la Cotroceni, România se conduce din mijlocul oamenilor. Îl invit deci pe candidatul Iohannis să vină în mijlocul oamenilor nu numai în reuniunile organizate.'

'Îl invit pe candidatul Iohannis să lase interesul personal şi interesul electoral şi să se gândească la oameni şi la ţara pe care trebuie să o reprezinte cu demnitate. Îl invit pe candidatul Iohannis să dea dovadă de responsabilitate. A contribuit la dărâmarea Guvernului şi acuma a plecat din ţară, iar mâine, poimâine poate nu avem bani de pensii, de salarii, sau să luăm deciziile bune pentru români în prag de iarnă. Asta este responsabilitatea, asta este grija faţă de oameni? Nu, acesta este dispreţul faţă de oameni şi ne-a arătat destul dispreţ, pentru acum!', a mai spus Viorica Dăncilă. Candidatul PSD se află joi într-o vizită în judeţul Constanţa, ea mai având în cursul zilei o întâlnire electorală în localitatea Ciobanu, iar în cursul serii va participa la un eveniment electoral în municipiul Constanţa, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel