România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 13 noi 2019 / 13:34
Dancă a OPRIT toate angajările. Omul lui Orban anunță schimbarea radicală
Ionel Danca
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a anunțat în urmă cu puțin timp, schimbările pe care le va face Guvernul Orban.

Vreau să facem împreună o #CancelarieTIP la Guvernul României. Alături de Premierul Ludovic Orban, îmi doresc să facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu și eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o bună guvernare liberală: Transparență, Integritate și Profesionalism (TIP).

1. Transparența


Voi folosi orice prilej și voi comunica ori de câte ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, începând cu agenda de lucru zilnică a Prim-ministrului, programul întâlnirilor de la Cancelarie și proiectele aflate în lucru la nivelul Cancelariei.

2. Integritatea


Respectarea regimului incompatibilităților și al conflictelor de interese este o condiție obligatorie pentru orice demnitar și funcționar angajat în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului și nu va fi tolerată nicio o abatere de la această normă legală iar orice încălcare a acestui regim va duce la demiterea imediată a celor aflați în această situație.

3. Profesionalism


Angajările în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat în coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși.

În acest moment, au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei și al instituțiilor/agențiilor subordonate, urmând ca împreună cu Secretariatul General al Guvernului să propunem în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Numirile politice

 

Numirile politice în funcțiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului și la conducerea instituțiilor și agențiilor din subordine vor trebui să respecte aceleași principii de integritate și de profesionalism.

Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituțiilor și a agențiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesioniști în domeniul lor de competență.

Facem curățenie după mizeria politică lăsată de PSD în administrația publică și la conducerea multor instituții și companii!

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro