Dana Săvuică, în căutarea dietei perfecte: Am spus stop! Mi-am dat seama că nu era drumul corect
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @spukkato
FOTO: Freepik @spukkato
Dana Săvuică a povestit cum a ajuns să apeleze la dieta creată de medicii danezi, dar și de ce este nevoie de autodisciplină și echilibru.

Dana Săvuică, 54 de ani, una dintre cele mai cunoscute fotomodele din România, a vorbit în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC News și Spectacola despre provocările cu care s-a confruntat de-a lungul vremii, dar și cum a ajuns să descopere o dietă, folosită de medicii danezi.

”Îmi spuneau: Nu mănânc nimic, doar aer. Asta este un fel de crash diet, dar nu face deloc bine organismului, nici măcar mental nu este bine. Crizele acestea de foame conduc la depresie, nervozitate, dureri de cap, la amețeli, stări de somnolență, pentru că organismul încearcă altfel să se salveze, să își echilibreze metabolismul și atunci, practic, tu te joci cu focul. O faci pe pielea ta.

Eu, de exemplu, pentru că am ajuns într-o perioadă a vieții, dar de la 40 de ani am început să tot pun câte un kilogram. Sedentarismul, poate, stresul, oboseala, agitația cotidiană, faptul că de multe ori puneam ca prioritate alte lucruri în afară de sănătatea mea, toate aceste lucruri au condus la acumularea de kilograme. Iar stilul de viață, mers la restaurante, mâncam ceea ce pofteam, cantități mai mult sau mai puțin impresionante, tocmai de aceea la un moment dat am spus stop. Mi-am dat seama că nu era drumul corect. 

A intervenit și menopauza, care a dat peste cap organismul, din punct de vedere hormonal, toate aceste lucruri cumulând cu luarea în greutate și  normal, și eu am vrut să mă informez, care dietă este bună”, a mărturisit Dana Săvuică la Pastila de frumusețe de la DC News și Spectacola.

”Luându-mă după trenduri putea fi cea intermitentă, unii țin post, nu neapărat religios, ci pur și simplu ca să slăbească. Dar eu, pentru că sunt în această lume, a show-biz-ului, și trebuie să arăt bine tot timpul, m-am dus la doamna dr. Dana Miricioiu, care este specializată pe acele intervenții minim invazive și i-am spus: Dana, poți să îmi faci corpul să arate mult mai bine prin astfel de intervenții? Mi-a spus: Da. Mie îmi este foarte ușor să fac chestia asta, dar organismul tău, pentru că este obișnuit de tine, într-un anumit fel, o să se apuce de obiceiurile proaste.

Apoi mi-a spus că a descoperit o dietă, care este slab calorică, bogată nutritiv, cu peste 36 de nutrienți de care organismul are nevoie, creată de doctori danezi specialiști în obezitate, o dietă de peste 40 de ani”, a mai spus Dana Săvuică.

Autodisciplină și echilibru

În ceea ce privește gestionarea dietei, Dana Săvuică promovează ideea de autodisciplină și echilibru. Cu pasiune pentru brânza de calitate, în special pentru brânzeturile franțuzești și italienești, dar și pentru preparatele pe bază de paste și orez, fostul fotomodel subliniază importanța savurării gustului și a plăcerilor culinare moderate în cadrul unei diete sănătoase

”Mie îmi place brânza foarte mult, mai ales brânzeturile franțuzești și italienești, dar și pastele și orezul. (...) Nu trebuie să ajungem să ne înfometăm și să restricționăm alimentele care ne fac bine mental. Trebuie să simțim gustul plăcerilor mici interzise. 

Dacă mănânci o porție mică de paste, orez, înghețată sau ceva dulce, o faci azi, dar 4-5-6 zile, gata, renunți. Trebuie să existe o autodisciplină.

Eu am colesterolul ușor crescut, de aceea am renunțat la paste, încerc să fac o cură de lipsă de alimente care îmi fac rău. De aceea este important să ne facem analizele o dată pe an sau la 6 luni”, a spus Dana Săvuică.

Citește și: Cum putem transforma dieta din calvar în stil de viață. Șerban Damian: Dacă ajungi să fii convins că e important, deja ai făcut un pas înainte

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel