Dana Chera: ”Mama, a murit Sensei!” Vorbele acestea o să-mi răsune mult în urechi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dana Chera
Dana Chera
Dana Chera a transmis un mesaj după decesul lui Şerban Valeca.  

Profesorul Şerban Valeca, fost ministru delegat pentru activitatea de Cercetare, fost senator şi deputat şi ex-preşedinte al PSD Argeş, a murit duminică dimineaţă. Dincolo de activitatea politică și de cea din Cercetare, Șerban Valeca a iubit sportul și a făcut performanță în acest domeniu.

„Joi seară. În fiecare săptămână. Opt spre nouă ani. Antrenament cu o mână de copii mici, într-o sală de sport din Pitești. Sensei Șerban Valeca venea, de oriunde era… senator, deputat, ministru, ca să-i învețe karate. Necondiționat. Și fiecare oră era un ritual. Și fiecare cuvânt, rostit ca și cum în fața lui se afla un amfiteatru. Și fiecare mișcare, o fotografie a clipei.

Mama, a murit Sensei!

Vorbele acestea, spuse cu panică și înghițite de un șir nesfârșit de lacrimi, o să-mi răsune mult în urechi. Pierderea unui mentor adevărat este ce poate fi mai greu pentru sufletul unui adolescent”, a scris Dana Chera pe blogul ei.

„Sensei Șerban Valeca a construit în copii imaginea omului tare ca piatră, serios, doxă de carte, impunător și, paradoxal pentru lumea aceasta, extrem de modest. Și această imagine n-are cum se șteargă vreodată! Sensei Valeca să fie sigur de asta acolo unde l-a dus Dumnezeu și planurile Sale!”, a transmis Dana Chera.

„PS. Oss, acesta a fost ultimul mesaj al lui Sensei la un sms de dor al unuia dintre copiii noștri.

Osu vine de la Oshi Shinobu = „a persevera în timp ce ești împins, îmboldit”. A nu ceda! E salutul unui karateka. Are în el respect și îndeamnă la moralitate”, a mai spus Dana Chera.

Şerban Valeca s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. „Am aflat toţi cu profundă surprindere şi tristeţe că Şerban Valeca, fost preşedinte al PSD Argeş, s-a stins din viaţă. Ştim că toată viaţa şi-a dedicat-o educaţiei, ştiinţei şi cunoaşterii, indiferent că a activat ca profesor, senator sau ministru. Este o pierdere imensă pentru noi toţi, dar nimic nu se compară cu durerea familiei alături de care suntem în aceste momente extrem de dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei!", a transmis, duminică, PSD Argeş. Vestea i-a şocat pe prieteni şi pe colegii de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel