Dana Budeanu a spus ce crede despre Marcel Ciolacu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Budeanu
Budeanu
Dana Budeanu a spus ce crede despre Marcel Ciolacu.

„Nu știu dacă nu îmi place, sunt neutră la domnul Ciolacu”, a zis Dana Budeanu, dar nu s-a oprit aici! Vedeți aici ce a spus despre Marcel Ciolacu.

VEZI ȘI: Bilanț miniștri PSD. Ciolacu, apel către Guvern: Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE. Dar această creștere nu se simte în buzunarele oamenilor

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut mai multe declarații la bilanțul miniștrilor social-democrați.

„Măsurile pe care le-am luat sunt doar un început. Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE. Dar această creștere nu se simte în buzunarele oamenilor. Vreau să fiu clar: știu că românii se confruntă cu mari probleme. De aceea, este nevoie ca acest guvern să facă un efort și mai mare. 

În contextul invaziei criminale a Rusiei în Ucraina, cred că este esențial să ne asigurăm hrana pentru noi înșine. Este singura cale de a ne proteja cetățenii față de creșterile prețurilor la alimente!

Descurajarea speculei trebuie să fie o prioritate. La fel cum creșterea producției agricole și investițiile în sectorul alimentar vor contribui la scăderea prețurilor, la crearea de noi locuri de muncă și ne vor ajuta să exportăm mai multe produse românești.

”Cumpără românește” trebuie să fie firul roșu care să ne ghideze acțiunile. Avem produse românești de calitate. Trebuie doar să le aducem mai aproape de cetățeni.

Mai mult, este nevoie de solidaritate, de implicarea și efortul tuturor. Fac apel către sectorul HoReCa, sector sprijinit de stat în timpul pandemiei, să ajute acum statul român, și implicit pe români, și să cumpere produse românești. 

Doamnelor și domnilor, 

Un alt obiectiv important este să ne asigurăm independența energetică. Legea offshore este un bun punct de plecare. Dar trebuie să investim masiv în energia verde pentru infrastructura critică a statului. Trebuie să devenim preocupați și de schimbările climatice, care ne afectează din ce în ce mai mult. Dar, investițiile în energie verde trebuie să vină și cu noi locuri de muncă, este esențial să se întâmple asta!

În plan economic, vreau să continuăm să oferim un sprijin masiv pentru companiile românești. Capitalul românesc trebuie sprijinit și vom veni cu noi soluții pentru a susține antreprenorii români și afacerile românești. Ele reprezintă motorul economiei noastre! 

În domeniul infrastructurii, în perioada următoare trebuie să semnăm toate contractele la ”Autostrada Moldovei”- A7. Sunt 320 de km finanțați din PNRR. Acesta trebuie să fie un obiectiv de țară al României și vă asigur că îl vom face.

Un alt obiectiv de țară trebuie să fie dezvoltarea comunităților locale pentru  reducerea decalajelor dintre zonele României. Trebuie să folosim PNRR-ul și programul național Anghel Saligny. Realizarea infrastructurii de apă, canal, gaze și drumuri va stimula economia locală. Și va duce la creșterea calității vieții locuitorilor din aceste comunități. 

În sfârșit, în plan social, trebuie să ne gândim serios la extinderea programelor de sprijin a elevilor vulnerabili din mediul rural, prin acordarea unei mese calde, dar și la un sistem de deduceri fiscale pentru familiile cu mai mulți copii, pentru asigurările medicale sau educație”, a zis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel