Dan Voinea: Ion Iliescu a dat ordine la Mineriadă. Există o condică-jurnal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
"Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990" a fost redeschis, fostul președinte Ion Iliescu putând fi audiat.  Dan Voinea, procurorul care a instrumentat dosarul,  susține că generalul Șchiopu a ținut un jurnal cu ordinele pe care le-a primit de la Iliescu în acele zile, jurnal care arată că Iliescu s-a comportat ca un comandant militar.

"Ion Iliescu s-a comportat ca un comandant șef de stat, s-a comportat ca un comandant militar. Pentru că există un jurnal al acțiunilor de luptă făcut de generalul Șchiopu, locțiitorul șefului de Stat Major al Armatei și care a ținut să consemneze toate ordinele primite, ca să nu și-o mai ia cei de la Armată, ca la Revoluție.

Și pe 13 iunie, domnul Iliescu este amintit cu toate intervențiile pe care le-a făcut direct. Adică: la ora nu știu care, președintele Iliescu solicită 100 de soldați să acționeze într-o anumită zonă.

Citește și: Dosar Mineriada redeschis. Radu Banciu: Ion Iliescu nu va scăpa basma curată

La ora cutare, președintele Iliescu solicită 20 de taburi să acționeze în zona Ministerului de Interne. La o anumită oră, președintele ne solicită să acționăm cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților", a declarat Dan Voinea, la B1 TV.

Fostul președinte Ion Iliescu a încercat să explice în intervențiile sale  că rolul său în Mineriada din 13-15 iunie 1990 nu a fost unul chiar atât de important.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel