România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: D.C. | Publicat pe: 24 mai, 11:29
Dan Voiculescu, domenii-cheie pentru dezvoltarea României. De ele depinde totul!
Dan Voiculescu
Profesorul Dan Voiculescu identifică două potențiale domenii pentru dezvoltarea durabilă a României, în contextul crizei provocate de coronavirus.

Plecând de la o analiză făcută la nivelul UE, privind tendințele în măsurile luate de statele membre, în care se identifică o politică economică bazată pe unitate și integrare, dar cu accent pe capacitățile și resursele loacale, Dan Voiculescu arată că România trebuie în primul rând să își echilibreze balanța comercială.

"Pentru a-și întări poziția pe plan continental și pentru a contribui real la progresul Uniunii Europene, România trebuie să-și consolideze semnificativ economia națională, să-și fructifice resursele interne și să echilibreze balanța comercială (raportul exporturi-importuri)", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Acesta spune că domeniile care ar trebui dezvoltate cu celeritate sunt cele al agriculturii și al cercetării și inovației, pentru a garanta succesul economic.

"Consider că trebuie să evaluăm responsabil care sunt domeniile ce ne pot garanta succesul economic și echilibrul social. Să ne întrebăm cinstit cum putem evita să fim mereu pe marginea prăpastiei, împrumutându-ne la costuri duble față de media pieței, amenințati cu ratinguri de țară descurajante pentru investițiile serioase. Să stabilim, concret și riguros, ce facem pentru România", scrie Dan Voiculescu.

"Dezvoltarea noastră rapidă și durabilă depinde de investiția coerentă în agricultură, pe întreg traseul, respectiv inovația, invenția și cercetarea creativă", conchide Dan Voiculescu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro