Dan Vîlceanu, premier? Ionuţ Moşteanu: Singura realitate cu care lucrăm azi este aceasta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ionuț Moșteanu a făcut primele declarații despre posibilitatea numirii lui Dan Vîlceanu în funcția de premier al României.

"Eu nu vreau să discut date ipotetice. Am văzut și eu toate informațiile de pe surse, de aseară, de câteva zile se tot vehiculează trei nume, ba că e Vîlceanu, ba că e Bode, ba că e Ciucă. Sunt informații pe surse. Sunt deja de cinci ani în politică ca să mă uit circumspect la acest informații.

Singura realitate cu care lucrăm noi astăzi e aceasta: Dacian Cioloș e premierul desemnat de Klaus Iohannis să formeze un Guvern. E singura știre reală, factuală! Dacian Cioloș are astăzi a doua întîlnire cu liderii Coaliției, eu încă îi zic Coaliție pentru că speranța mea e că încă o putem reface cu PNL - UDMR și cu sprijinul minorităților. A fost o primă întâlnire miercuri, azi e a doua.

Negocieri e prea mult spus că au fost până acum. A fost o întâlnire...

Cei de la PNL au cerut un răgaz ca să se mai consulte pentru a-și flexibiliza mandatul, a lua în discuție propunerea noastră și a președintelui Iohannis de a forma un Guvern în jurul premierului Dacian Cioloș. O să vedem cum decurg lucrurile în continuare, ce au de spus față de propunerea noastră, ce idei au, dacă vor să ne așezăm la masă să negociem și dacă vor să formăm acest Guvern în jurul lui Dacian Cioloș care e singura variantă în momentul acesta.

E premier desemnat, ne apucăm de treabă!", a declarat Ionuț Moșteanu, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Dan Vîlceanu va fi noul premier desemnat. Dacian Cioloș se retrage - Surse Realitatea Plus

Dan Vîlceanu va fi noul premier desemnat, iar Dacian Cioloș ar urma să se retragă, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Astfel Dan Vîlceanu ar fi propunerea de premier avansată de Partidul Național Liberal, susțin aceleași surse liberale. De altfel, Dacian Cioloș a dat de înțeles anterior că ar putea renunța la mandatul de premier desemnat dacă liberalii îl lasă pe Florin Cîțu în spate și vin cu o altă propunere. Conform surselor, vor face acest lucru cei din Partidul Național Liberal. Dan Vîlceanu ar urma să fie premierul desemnat și în acest mod Dacian Cioloș, spun sursele, ar face un pas în spate astfel încât să fie deblocată această criză și să fie refăcută coaliția de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, cu premier de la liberali. Rămâne de văzut însă care vor fi concluziile în urma întâlnirii dintre formațiunile politice care formau coaliţia, întâlnire care începe la ora 14:00.

Reamintim că numele lui Dan Vîlceanu a fost vehiculat ca fiind o variantă de premier din PNL și după ce Guvernul Cîțu a căzut. Atunci se vorbea că Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, ar fi un alt posibil candidat la funcția de prim-ministru, pe aceași listă aflându-se atunci și Ludovic Orban, Lucian Bode și Florin Cîțu. Potrivit Realitatea Plus, trei surse ar fi confirmat faptul că secretarul general al PNL se află pe lista scurtă de posibili premieri a PNL. Acesta ar fi văzut ca o variantă avantajoasă deoarece ar putea fi controlat ușor de premierul demis prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu, susțineau aceleași surse. Astfel, Cîțu ar putea guverna din umbră prin Dan Vîlceanu. 

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel