Dan Vîlceanu a demisionat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dan Vilceanu
Dan Vilceanu
Dan Vîlceanu a anunțat, miercuri, că și-a dat demisia din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Dan Vîlceanu a afirmat că a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.

„În urmă cu aproximativ o oră, după ședința de Guvern, am înaintat demisia domnului premier, așa cum am anunțat și în urmă cu câteva zile”, a spus Dan Vîlceanu, miercuri, 6 aprilie, într-o conferință de presă.

Dan Vîlceanu declarase, sâmbătă, după anunțul anterior că demisionează din funcția de secretar general PNL, că pleacă și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. A adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

De altfel, și Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Citește și / Florin Cîțu, despre eventuala demisie din Senat: Nu a fost nicio discuție

Întrebat, luni, dacă își va da demisia și din funcția de președinte al Senatului, Florin Cîțu a răspuns astfel: „Nu a fost nicio decizie, nicio discuție despre funcția politică de la președinția Senatului”.

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că ceea ce l-a adus în situația de a i se cere demisia este alianța cu PSD, pe care nu a susținut-o. „Este clar că pentru mine alianța cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi susține niciodată, din nicio poziție, nu pentru că nu sunt măsuri populiste, ci pentru că fac rău românilor, sunt măsuri în bumerang. Poate fac bine pe hârtie, dar ele vor destabiliza și vor distruge economia. Am văzut asta în 2017 – 2019. Se poate întâmpla și acum, o să vedem în viitor. În PNL sunt oameni care s-au opus alianței cu PSD pe aceleași motive. (...) În al doilea rând, apetitul meu pentru reforme a fost doar la mine. Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administrației publice. (...) Se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme”, a spus Florin Cîțu.

În altă ordine de idei, amintim că preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a afirmat că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la Congresul din data de 10 aprilie. „Va fi un congres cu 1.300 de oameni la Palatul Parlamentului”, a precizat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel