Dan Tudorache. Încep înscrierile la grădiniță în Sectorul 1
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Inscriere gradiniță
Inscriere gradiniță
Dan Tudorache afirmă că au început înscrierile copiilor din Sectorul 1 la grădiniță, aceștia având un loc asigurat în unitățile preșcolare ale administrației locale. "Investim în educație pentru ca micuții să beneficieze de un bun start în viață" a declarat  edilul Sectorului 1.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, anunță că de luni, 21 mai, au început înscrierile la grădinițele de stat pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 6 ani care nu au frecventat în anul precedent o unitate de învățământ.

Pentru aceștia, în anul școlar 2018-2019, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziție 19 grădinițe care funcționează în 36 de locații. Acestea sunt clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă și dormitoare curate și generoase ca spațiu, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

"Vreau să-i asigur pe părinți că, în Sectorul 1, nici în acest an, nu vom avea un deficit de locuri în grădinițe. Prin investițiile pe care le-am derulat am crescut atât numărul de locuri, cât și calitatea infrastructurii și a dotărilor necesare actului educațional. Totul pentru că micuții trebuie să beneficieze, încă de la vârste fragede, de condiții propice pentru un bun start în viață", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Investițiile realizate de Primăria Sectorului 1 în unitățile preșcolare pe care le administrează au generat, de la un an la altul, atât creșterea standardelor de calitate, cât și creșterea numărului efectiv de locuri. În acest moment, Primăria Sectorului 1 derulează lucrări de construire, la Grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale "Nicolae Grigorescu" (fosta Grădiniță nr. 146 - Str. Hrisovului nr. 24), a unui corp nou de clădire S+P+2E. La finalizarea lucrărilor, vor fi create locuri suplimentare pentru copiii cu vârstă preșcolară din Sectorul 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel