Dan Șova, totul despre APOCALIPSA economică anunțată de Elena Udrea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agerpres_7033457
agerpres_7033457

Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Interes Național, a încercat să combată câteva declarații făcute de Elena Udrea cu privire la economia națională.

Șova s-a folosit de mai multe date și cifre pentru a dovedi că răul economic nu este atât de accentuat precum îl vede Udrea. Ministrul a ținut să puncteze faptul că România este în cea mai bună perioadă din punct de vedere economic după debutul crizei financiar din anul 2008.

De exemplu, Elena Udrea a spus că țara noastră are cea mai mare inflație din Europa, lucru neadevărat după cum arată Dan Șova pe blogul său: “Conform INS, România are inflația de 1,06%, un minim istoric după Revoluție . Indicele prețurilor de consum (IPC) în luna ianuarie 2014 față de decembrie 2013 este de 100,85%, iar față de ianuarie 2013 este de 101,06%”.

Udrea a zis că șomajul a înregistrat o creștere semnificativă în timpul guvernării USL, lucru negat de ministru care arată că “numărul de locuri de muncă stabile a crescut cu 70.000 în guvernarea USL”.

Dan Șova a continuat să combată cu cifre adevărul susținut de Elenei Udrea

Elena Udrea: “Încasările din impozitul pe profit au stagnat în 2013: 0,7% creştere, ceea ce arată că economia reală nu îşi revine”.

Dan Șova: “Elena Udrea ajunge să se contrazică în aceeași propoziție. Încasările din impozitul pe profit au crescut (nu au stagnat), ceea ce arată că economia își revine”

Elena Udrea: “Veniturile românilor au crescut în medie cu 2,1% în 2013. Asta în timp ce preţurile au crescut cu 3,2%. Avem de-a face cu o sărăcire a populaţiei”.

Dan Șova: “Puterea de cumpărare a crescut în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013 cu 3% pentru salariați și cu 2,5% pentru pensionari (pentru lucrătorii din industrie puterea de cumpărare a crescut cu 3%, din educație cu 4%, din administrație publică și apărare cu 11% și din sănătate cu 6%). Deci nu e scădere, ci creștere”.

În încheiere, după ce a făcut și alte comparații financiare pe care le găsiți AICI, Dan Șova a spus că apocalipsa economică nu există decât în imaginația Elenei Udrea și a celor de la PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel