Dan Puric, despre românii din diaspora și valorile neamului: "Dacă Hristos trăia în lumea asta, avea trei like-uri"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Dan Puric a vorbit despre românii din diaspora și "punctele cardinale ale neamului românesc", în contextul vremurilor din prezent.

Omul de cultură Dan Puric a fost invitatul lui Adrian Artene, într-o ediție specială a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, unde a vorbit despre România și români, despre cele mai recente evenimente și a avut unele remarci destul de acide vis-a-vis de sistemul de valori din ziua de azi, sistem după care, în viziunea lui, până și cei sfinți ar ajunge în coada clasamentului la capitolul "modele de urmat".

"Ăla e un diamant!"

Dan Puric a subliniat faptul că, în ultima vreme, s-au înmulțit românii cu standarde joase pe scara valorilor umane, amintind aici și pe cei care revin din diaspora cu bunuri și mașini scumpe cu care, mai apoi, sfidează masele care abia își permit un trai decent.

"Sunt mulți români care-și blesteamă condiția de român. Mai sunt îngâmfații ăștia... Diaspora are inimi rănite, dar mai sunt și derbedei din ăștia care se întorc cu jeep-ul de acolo. Ăla este o subspecie. Dar românul care e plecat și suferă, și trăiește... ăla e un diamant. Ăla e pentru mine poporul român!

Restul... N-ai observat că "poporul lui Barabas" s-a înmulțit extraordinar în ultima vreme? Fără efort! Dacă Hristos trăia acum, în vremea asta a mobilelor, ava trei like-uri: de la Maica Domnului, de la Maria Magdalena și Sf. Ioan Evanghelistul. Barabas... e plin! De-aia zic... ce-ți dorești? Ce valoare îți dorești? Eminescu își dorea o Românie... ăsta își dorește acum să câștige la pariuri sportive. Fără valori un popor nu poate să meargă! Avem un imperativ: să reînvățăm să ne admirăm trecutul, să ne "revalorizăm" valorile, la confuzia care s-a creat să răspundem cu claritate, la aplatizarea din ziua de azi noi să răspundem cu "relief" și cu diferențe! Și cultura și creștinismul sunt ierarhice. Hristos n-a fost egal cu apostolii! Cum eu nu sunt egal cu maestrul Dem Rădulescu sau Petre Țuțea sau cu mama mea. "Ăștia" umblă cu himera egalității. Așadar, să ne regândim valorile după care întindem mâna!" este sfatul actorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel