Dan Șova, vot imunitate Senat. Augustin Zegrean (CCR), reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Curții Constituționale (CCR), Augustin Zegrean, a vorbit, joi, despre votul pentru ridicarea imunității din Senat al lui Dan Șova. 

Dan Șova a fost salvat miercuri, de lipsa de cvorum și și-a păstrat astfel imunitatea. Membrii PNL au anunțat tot miercuri, că vor contesta decizia în cazul senatorului Dan Șova, la CCR.

"Trebuie adoptată sau nu o hotărâre de către una din camerele Parlamentului dacă prin vot se respinge o cerere a procurorilor de arestare preventivă?", este întrebarea adresată președintelui CCR. 

"Astea sunt întrebări cu care de multe ori mă șocați pentru că sunt întrebări nelalocul lor. Parlamentul adoptă hotărâri, legi și mai adoptă declarații. Altceva ce să vă spun?", a răspuns Augustin Zegrean. 

"Indiferent ce vă spun eu, voi vorbiți tot ce vreți voi"

După ce i-a fost precizat că Senatul în cazul lui Dan Șova nu a adoptat o hotărâre, a rămas doar procesul de numărare a voturilor și a fost întrebat dacă este o încălcare a Constituției, Augustin Zegrean a răspuns: "Nu pot să spun dacă este o încălcare, pentru că am înțeles că vor veni la noi să ne întrebe și dacă vă spun acum, o să spuneți că m-am antepronunțat. Chiar nu contează, noi suntem nouă  aici, eu nu sunt șeful CCR, sunt președintele CCR, eu pot să vă spun doar părerea mea, nu spun nimănui cum să voteze. O să dăm un răspuns când va fi sesizată Curtea. Indiferent ce vă spun eu, voi vorbiți tot ce vreți voi". 

Președintele CCR a mai spus că "este dreptul lor să admită sau să respingă, pentru că este o cerere, la o cerere trebuie să dai un răspuns. Dacă nu ar putea să le respingă, atunci la ce s-ar mai cere. Eu nu am fost acolo (n.r. Senat) la noi, aici, așa este. Ce vreți să vă spun, că au încălcat Constituția? Sunt sigur că vor ajunge la noi cu povestea asta și o să mă pronunț atunci". 

Întrebat ce variante ar fi, Augustin Zegrean a precizat că nu oferă consultanță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel