Dan Nica (PSD), către von der Leyen: Milioane de români sunt umiliți! SĂGEȚI către Juncker
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Dan Nica
Dan Nica
Dan Nica i-a transmis Ursulei von der Leyen un mesaj în Parlamentul European, înaintea votului care ar putea să o confirme pentru șefia Comisiei Europene.

Dan Nica (PSD) i-a cerut explicit Ursulei von der Leyen intrarea României în Schengen, eliminarea dublului standard și a trimis săgeți către Jean-Claude Juncker.

„Mi-a plăcut abordarea progresistă și pro-europeană pe care ați abordat-o în discursul dumneavoastră și scrisoarea adresată grupului meu (n.r. - socialiștilor europeni). Ca șef al delegației române în grupul social-democrat veți avea votul meu.

Și veți avea votul meu și dintr-un motiv pe care o să îl spun. O speranță! O speranță că veți lupta împotriva discriminării dintre cei care suntem din Europa Centrală și de Est și restul Uniunii. Că veți lupta pentru eliminarea dublului standard. Avem dublu standard în spațiul Schengen. Milioane de români sunt umiliți în fiecare zi în aeroporturile din Uniunea Europeană. Cetățenii UE la stânga, românii la dreapta”, spune Nica.

Sâgeți către Juncker

„Sunt lucruri absolut nejustificate pe care domnul președinte Juncker s-a jurat de zece ori că le va elimina în timpul mandatului domniei sale. Probabil că a vrut să vă lase dumneavoastră această plăcere. 

Fermierii români, doamna von der Leyen, primesc jumătate din cât primește un fermier din UE. Cum poate fi o competiție reală și corectă în UE în aceste condiții? 

Sper că veți lupta și veți aborda fonduri necesare pentru regiunile de tranziție energetică și industrială. Sunt sute de mii de familii, sute de mii de copii, sute de mii de mame, care vor fi afectate dacă aceste regiuni nu vor avea sprijinul necesar”, a precizat europarlamentarul PSD Dan Nica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel