Dan Negru: M-a mâhnit o discuție cu Nicu Covaci. Nu cred, deci nu cred! Phoenix nu a fost invitată în proiectul „Timișoara Capitală Culturală Europeană“ / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dan Negru
Sursă foto: Facebook Dan Negru
Trupa Phoenix nu a fost invitată în proiectul „Timișoara Capitală Culturală Europeană“.

Dan Negru a publicat pe Facebook o convorbire pe care a avut-o la telefon cu Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix, în care acesta îi spune că organizatorii „Timișoara Capitala Culturală Europeană“ nu au contactat trupa de muzică rock pentru a lua parte la proiect:

„Respectul trebuie să fie o formă de atenție permanentă. M-a mâhnit aseară o discuție pe care am avut-o cu Nicu Covaci. L-am rugat să-mi permită să o înregistrez ca să v-o arăt.

Sper să îndrept astfel o mare nedreptate!

Nu m-aș fi gândit niciodată că legenda muzicii românești, Phoenix, emblema Timișoarei, nu a fost invitată in proiectul "Timișoara Capitala Culturală Europeană".

Respectul e o formă de iubire. Unde l-am pierdut?

În 2008, când Liverpool a fost Capitală Culturală Europeană, Paul Mc Cartney a susținut acolo un concert memorabil.

Pentru că e de neconceput Liverpool fără Beatles, Constanța fără Hagi, Clujul fără Florin Pierisc, Oneștiul fără Nadia, Timișoara fără Phoenix.

Sa recâștigam respectul! Să ieșim din apă!

Nu te îneci căzând în apă.

Te îneci dacă rămâi acolo“, a scris Dan negru pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    Deschiderea „Capitalei Europene a Culturii”, în beznă. Fritz (USR), primarul de la Timișoara, spune că... e semn bun / UPDATE

Dialogul dintre cei doi

În convorbirea telefonică, Nicu Covaci îi spune lui Dan Negru:

„Nimenu nu ne-a sunat. Noi am adus folclorul străbun în prim plan, ca oamenii să se identifice și să nu uite cine sunt și de unde vin“, a spus Nicu Covaci.

„Phoenix trăiește și merge mai departe“, a adăugat Nicu Covaci, moment în care Dan Negru a spus: „Nu cred, deci nu cred! Nimeni nu a sunat să discute și să negocieze cu Phoenix despre proiectul ăsta?“.

„Nu, iar eu nu am cerut un ban. Chiar dacă m-ar chema, nu cânt pe bani, ci cânt pentru țara mea și pentru poporul meu. Nu mai am cuvinte“, a spus solistul.

„Fac eu acum un apel și le spun oamenilor care gestionează proiectul ăsta, „Timișoara Capitală Culturală Europeană“. Phoenix trăiește. Îi rog să mă sune ca să putem trimite numărul domnului Nicu Covaci. Sunt convins că Phoenixul se va implica în proiectul ăsta“, a spus Dan Negru.

„Nu ne dăm bătuți. Eu nu m-am dat bătut niciodată“, a replicat Nicu Covaci.

CITEȘTE ȘI     -    Deschiderea programului Timişoara - capitală culturală europeană, criticată. Maestrul Ioan Holender a plecat din sala Operei: Ajunge! Îngrozitor de plictisitor...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel