Dan Negru: Cunosc câțiva oameni de televiziune pe care cred că i-aș da cu capul de asfalt
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dan Negru: „Cunosc câțiva oameni de televiziune, pe care cred că i-aș da cu capul de asfalt”.

Dan Negru și preotul Vasile Ioana au lansat o carte de suflet: „Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului”, la Editura Bookzone. În paginile sale, veți putea parcurge un dialog sincer în care îi veți descoperi pe acești doi oameni, așa cum sunt ei, dincolo de ce vă imaginați despre ei.

„Cunosc câțiva oameni de televiziune pe care cred că i-aș da cu capul de asfalt, dacă nu aș ști de cele 40 de zile și de Judecată”, i-a spus Dan Negru preotului Vasile Ioana. 

„Îți recomand să te rogi pentru ei și numai așa vei fi ca Dumnezeu. Avem posibilitatea să urcăm sau să coborâm în fiecare zi în funcție de faptele noastre. Ești la etajul la care tu alegi să fii. Zilnic, alegi să înjuri sau nu, să spui „Te iubesc!” sau „Te urăsc!”, să bei ori să nu bei ș.a.m.d. Ești rezultatul alegerilor tale”, i-a răspuns Vasile Ioana.

„Sunt zile în care îmi propun să nu vorbesc urât deloc o zi întreagă”, a continuat Dan Negru.

„Faci foarte bine. Există o rugăciune superbă: „Învrednicește-ne, Doamne, în ziua aceasta fără de păcat să ne păzim noi!” Când eram la liceu, rosteam zilnic rugăciunea asta și, la finalul ei, îmi propuneam ca în ziua respectivă să nu păcătuiesc”, a replicat Vasile Ioana.

„Recunosc că eu obișnuiesc să vorbesc urât – în trafic, pe platourile de televiziune. Cred că e o supapă care mă ajută cumva să scap de stres”, a mai zis Dan Negru.

„Te sfătuiesc ca în locul unui cuvânt urât să rosteşti formule de tipul: „Mânca-te-ar Raiul!”, așa cum spunea Părintele Cleopa Ilie. Să cauți cuvinte mai delicate, în așa fel încât să te descarci, dar să nu fie din răutate”, a continuat Vasile Ioana în cartea pe care o puteți comanda aici.

Ca o călătorie către adâncurile neexplorate ale sufletului, cartea parcurge șapte teme fundamentale:

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Credința - antidot pentru necazuri și depresie

Ce se întâmplă cu noi după această viață?

Cele 7 păcate de moarte ale sufletului

Rugăciunea inimii și postul - lumină pentru suflet

Cum ne vindecă iertarea durerea sufletului?

Banii sunt putere, dar liniștea nu se cumpără.

Subiectele sunt abordate într-un stil actual și de impact, împletind armonios două perspective asupra vieții din care se elimină aparentul antagonism și se creează o uniune și un dialog între ceea ce părea, altfel, divizat; cea a omului modern, și cea a omului cu căutări spirituale. Dialogul ni-l înfățișează pe omul modern deschis soluțiilor pe care credința i le poate oferi, iar pe credincios, foarte ancorat în realitățile actuale.

Cu alte cuvinte, acest volum îți va deschide calea către tine, te va învăța să te ierți și să-i ierți pe cei ce ți-au greșit, să te iubești și să îți prețuiești viața. Și te va ghida către centrul inimii tale, acolo unde se află Dumnezeu de fapt, acolo unde adevărul personal încearcă să se facă auzit, dar e din ce în ce mai greu să-l asculți într-o lume zgomotoasă.

VEZI ȘI: Dan Negru, în dialog cu preotul Vasile Ioana: Aveam atunci toate datele să mă smintesc, să mă întorc împotriva religiei. Mai mult decât atât, aveam toate datele să fac rău Bisericii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel